Sport

Solbakken skrev ny Norge-kontrakt – satser mot VM i 2026: – På rett vei

Ståle Solbakken har utvidet kontrakten som trener for Norges herrelandslag i fotball. Den varer ut 2025 og forlenges til et eventuelt VM-sluttspill året etter.

Sist oppdatert 13.45

– Jeg er takknemlig for tilliten og at NFF ønsker å forlenge kontrakten. Jeg føler vi er på rett vei i utviklingen av laget, spillere og støtteapparat, sier Solbakken i en uttalelse.

Han tok over etter Lars Lagerbäck i desember 2020. Den nye avtalen varer ut 2025, men blir forlenget ytterligere dersom Norge tar seg til omspillsfasen i VM-kvalifiseringen våren 2026.

Solbakken er også landslagssjef hvis laget tar seg til sluttspillet i Canada, USA og Mexico.

– Vi er veldig fornøyde med den jobben Ståle gjør som landslagssjef. Han er en tydelig og samlende leder for laget og støtteapparatet, med en evne til å skape både konkurranse og trygghet i landslagstroppen, sier fotballpresident Lise Klaveness.

– Vi ønsker å forlenge avtalen med Ståle allerede nå, og med det sende et tydelig signal om at han er vår mann i framtiden, legger hun til.

Les flere saker om landslaget her

Framgang

Landslaget har vunnet 12 av 24 kamper under Solbakken. De resterende har gitt seks uavgjort og seks tap. Målscoren har vært 39-23.

– Min periode startet med en rotete VM-kvalik med covid, hjemmekamper på bortebane og Qatar-problematikk. Vi så bedre prestasjoner i Nations League og gode prestasjoner i EM-kvaliken nå i mars, der vi dessverre fikk dårlig betalt i form av poeng, påpeker Solbakken og fortsetter:

– Alt i alt har vi hatt en jevn framgang hele veien, og det potensialet jeg ser i både spillere og støtteapparat gjør at jeg har lyst til være med å utvikle norsk fotball videre. Derfor har jeg nå forlenget avtalen med NFF.

Ødegaard begeistret

Martin Ødegaard er som landslagskaptein glad for at sjefen har skrevet under en ny avtale.

– Det er en veldig gledelig nyhet. Spillerne har stor tro på dette prosjektet, på Ståle og støtteapparatet. Han er en tydelig leder som tar oss i riktig retning. Jeg føler vi stadig tar nye steg, og jeg ser allerede fram til kampene som kommer og veien videre med denne gjengen, sier Arsenal-stjernen.

Solbakken møtte mediene et par timer etter at forlengelsen ble kjent. Der fortalte han at det var helt naturlig at NFF sjekket med Ødegaard og målkongen Erling Braut Haaland om hva de mente før en ny kontrakt ble spikret.

– Hvis de hadde sagt «fy faen, det kan dere drite i», så hadde ikke jeg sittet her nå. Så naiv er jeg ikke, sa Solbakken.

Norges neste kamper er mot Skottland (17/6) og Kypros (20/6) på Ullevaal stadion. Begge er en del av kvalifiseringen til neste års EM-sluttspill i Tyskland.

Nyeste fra Dagsavisen.no: