Sport

Kristoffersen etter vill gullopphenting: – Man bør kanskje ikke avskrive meg

Henrik Kristoffersen (28) kjente på at få hadde troen på ham før finaleomgangen i VM-slalåmen. Så knallet han til med seier og en leksjon til skeptikerne.

Teknikkspesialisten fra Rælingen lå helt nede på 16.-plass etter den første av to runder i Courchevel-bakken. Det skilte 91 hundredeler opp til teten.

I intervjusonen etterpå var Kristoffersen tydelig oppgitt over seg selv. Fire timer senere gråt han gledestårer som nybakt verdensmester. Det var hans andre VM-gull i karrieren, men første i disiplinen som har gitt ham mest suksess.

Foran finaleomgangen handlet alt om Lucas Braathen sett med norske øyne. Han lå på delt 2.-plass og var bakpå med kun 13/100 sekund i comebacket etter en blindtarmoperasjon.

Kristoffersen bet seg merke i at ingen medier utover Viaplay spurte ham om intervju etter dagens andre besiktigelse.

– Da tenkte jeg «ja ja, synd for dere». Etter 23 slalåmseirer, tre slalåmkuler og 49 pallplasser bør man kanskje ikke avskrive meg likevel, sa han til NTB etter en lang presserunde.

Nervepirrende venting

Han forklarte den skuffende førsteomgangen slik:

– Det funket ikke helt med setupen (utstyret). Vi har endret på mye de siste par dagene, og i andre omgang gikk vi tilbake til noe som var ganske likt det vi kjørte på i andre omgang i Madonna.

– Jeg synes fortsatt at det kunne vært bedre, spesielt på toppen, men jeg traff veldig bra i bånn. Det hjalp veldig, la Kristoffersen til.

Sittende i lederstolen ble det mye nervepirrende venting på romerikingen. Etter sin egen husk den lengste han har opplevd noen gang. Kristoffersen reiste seg opp og ned hvileløst mens den ene løperen etter den andre havnet bak ham.

– Det er mye verre å sitte i bånn og vente enn å stå igjen alene på start i andre omgang. Når jeg har gjort min jobb og sitter der nede, får jeg ikke gjort noe mer. Da er resten ute av min kontroll. Jeg er mye mer nervøs da enn jeg noen gang har vært alene på toppen, sa han til NTB.

Ikke det største

Kristoffersen kjenner sin egen historikk svært godt. Han synes ikke søndagens opphenting er det villeste han har klart.

– Jeg har gjort større bragder før. I Madonna i 2020 var jeg 1,33 sekunder bak, lå på 12.-plass og vant med tre tideler. Det er egentlig en større prestasjon. Samme gjelder da jeg vant i Kitzbühel etter å ligget et sekund bak.

– Så det er ikke sånn at jeg ikke har gjort dette før.

Kristoffersen vant VM-gullet ved å slå den greske sensasjonsmannen AJ Ginnis med 20 hundredeler. Bronsen tok Alex Vinatzer fra Italia.

Mer fra Dagsavisen