Maguire-tabber og keeperblemme ødela engelsk snuoperasjon mot Tyskland

(England - Tyskland 3-3). Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

Plutselig framsto hjemmelaget mer solid enn på lenge, og England fortsatte å legge press på Tyskland.

Vakkert straffespark

Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

Fra krittmerket var Harry Kane iskald. Tottenham-spissen svingte ballen knallhardt opp i krysset bak Tysklands keeper Marc-André ter Stegen.

– Han er verdens beste på straffespark, Harry Kane. Ingen tvil om det. Den er det ingen keepere i verdenshistorien som redder, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller om straffen.

Scoringen var Kanes nummer 51 i den engelske landslagstrøya.

Pope-brøler

Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til.

Pope har fått sjansen i Englands mål som følge av at førstevalget Jordan Pickford er skadd. Everton-sisteskansen er imidlertid klar til Qatar-VM.

Fram til mandagens kamp hadde det meste har gått skeis for England i nasjonsligaen. Nedrykket til nivå to var klart allerede i forkant av oppgjøret mot Tyskland på Wembley. Der skulle mannskapet til Gareth Southgate reise seg og skape optimisme foran det kommende VM-sluttspillet.

Det endte de opp med å gjøre. 3-3-resultatet betyr samtidig at England gikk gjennom de seks kampene i nasjonsligaen uten en eneste seier.

Stones-skade

Manchester City-forsvarer John Stones forlot for øvrig mandagens kamp med det som så ut til å være en strekkskade i låret.

Åtte minutter gjensto av første omgang da Premier League-profilen tok seg til baksiden av låret etter et løp framover i banen. Deretter satte han seg ned på gresset.

Italia ble gruppevinner i Englands nasjonsligagruppe etter å ha slått Ungarn 2-0 på bortebane mandag. Giacomo Raspadori og Federico Dimarco scoret målene.

Nasjonsligaen fotball menn mandag (6. og siste runde):

A-divisjonen, gruppe 3:

England – Tyskland 3-3 (Wembley i London), Ungarn – Italia 0-2 (i Budapest).

Gruppe 3:

Montenegro – Finland 0-2 (i Podgorica), Romania – Bosnia-Hercegovina 4-1 (i Bucuresti).

C-divisjonen, gruppe 4:

Gibraltar – Georgia 1-2 (i Gibraltar), Nord-Makedonia – Bulgaria 0-1 (i Skopje).