Sport

Mol og Sørum til semifinale – jakter videre på sin første VM-tittel

Anders Mol og Christian Sørum steppet kraftig opp etter en røff start på kvartfinalen i sandvolleyball-VM. De slo brasilianerne Alison og Guto i strake sett.

Duellen bød på store kontraster i Roma-sanden. Mol og Sørum trengte en sluttoffensiv for å snu til seier i første sett, mens det andre ble nærmest en parademarsj etter en brasiliansk kollaps.

Semifinalebilletten ble hanket inn med sifrene 23-21 og 21-13. Lørdag står nok en duo fra Brasil på andre siden av nettet i form av Andre og George.

– I morgen vil vi gjøre vårt beste for å komme til finalen, sa Sørum i seiersintervjuet vist på Viaplay.

Nådeløse

Alison og Guto var foran med fem poeng to ganger i fredagens åpningssett. De ledet nesten hele veien, men greide ikke å holde unna da Mol først fikk i gang blokkspillet sitt.

Nedturen var vanskelig å fordøye for brasilianerne. Det utnyttet Mol/Sørum nådeløst og rykket opp i 4-0 i andre sett. Det satte standarden for resten av oppgjøret.

– De spilte veldig bra i starten av første sett. Da hadde vi litt trøbbel, sa Sørum.

– Selv om vi ledet 19-13 mot slutten av andre sett, måtte vi kjempe for dette, la Mol til.

Tittelgrossister

Sørum har vært ryggplaget den siste tiden. Fredag så han derimot svært pigg ut.

Dagen før var nordmennene i trøbbel mot østerrikerne Robin Seidl og Philipp Waller, men vendte til seier i en svært jevn åttedelsfinale (18-21, 21-18, 15-9).

Mol og Sørum er regjerende OL-mestere og har fire strake EM-titler, men VM-triumfen mangler fortsatt. Den håper de å innkassere i Italias hovedstad gjennom helgen.

For tre år siden ble det norsk VM-bronse etter tap i semifinalen.



Mer fra Dagsavisen