Sport

FCK-fans fyller Parken foran byderby – øyner tilskuerrekord

FC København opplyser at den danske nasjonalstadion Parken er utsolgt foran mandagens møte med byrival Brøndby. Bortefansen får ikke slippe inn.

Dermed vil det være omkring 38.000 FCK-fans på tribunene. København har hatt et snitt på 22.905 tilskuere på hjemmekampene denne sesongen.

Klubben leder mesterskapssluttspillet i Superligaen og styrer mot ny tilskuerrekord. I 2006/07-sesongen hadde de et snitt på 22.607. Det var nåværende norsk landslagssjef Ståle Solbakkens første år som trener for den danske storklubben.

Brøndby-fansen får ikke slippe inn på kampen etter at divisjonsforeningen i februar forbød bortesupportere til kampene mellom FCK og Brøndby i sluttspillskampene.

Det kom etter en rekke episoder med uro og trøbbel i fjor høst. Beslutningen ble tatt etter anmodning fra politiet i hovedstaden. FCK-fansen skal protestere med å ikke holde fram banner eller flagg den første halvtimen.

Protesten skal ifølge fansen uttrykke motstand mot kollektive sanksjoner samt vise hvilke konsekvenser slike utestengelser kan få for fremtidige derbykamper.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen