Jerv vant i Eliteseriedebuten – banestorming resulterte i rødt kort

(Jerv - Strømsgodset 1-0). Et festkledd og høylytt hjemmepublikum fikk se Jerv slå Strømsgodset 1-0 i Eliteseriedebuten søndag. Etter rolig start på kampen, eksploderte det mot slutten.

Jerv spilte sin aller første kamp på øverste nivå søndag. Laget fra Grimstad rykket opp etter en vill kvalikkamp mot Brann i desember, som endte 4-4 og gikk til straffesparkkonkurranse. Siden den gang har Agder-klubben mistet mange viktige spillere.

En av spillerne sørlandsklubben beholdt, kantspiller Willis Furtado, hadde ikke glemt hvor målet på Levermyr stadion sto siden sist sesong. Han sendte hjemmelaget i ledelsen halvveis ut i 2. omgangen.

I gledesrus stormet lagkamerat Leandro Fernandes banen kun sekunder etter å ha blitt byttet ut og ble belønnet med sitt andre gule for kvelden. Tross det røde kortet fullførte Jerv kampen med elleve mann på banen.

– Det var helt fantastisk. Dette tar vi imot med åpne armer. Vi har potensial til å kunne straffe dem, men vi burde klart det mye oftere, sa Jerv-trener Arne Sandstø til Discovery etter kampen. Han ga samtidig laget sitt en tier på børsen.

Strømsgodset-trener Håkon Lund gratulerte nykommeren med seieren, men var tydelig irritert etter kampen.

– Det er vondt å se at vi taper. Det er en kamp vi har kontroll på hele veien, bortsett fra kontringen som resulterte i mål. Men all ære til Jerv som vinner, sa Strømsgodset-trener Håkon Lund.

Labert før pause

Hjemmelaget ble spilt lavt de første ti, uten at Strømsgodset satte nykommeren på de største prøvelsene.

Etter 25 minutter var Godset-kaptein Gustav Valsvik nær ved å sende gjestene i føringen på corner, men headingen gikk utenfor.

Åtte minutter senere fikk gjestene en ny god mulighet. Høyreback Lars-Christopher Vilsvik slo en følsom ball inn i feltet, men en ensom Fred Friday i feltet valgte å heade til lagkamerat Johan Hove, istedenfor på mål. Jerv lå på dette tidspunktet dypt og slet med å få til etablert spill.

Hjemmelaget holdt likevel unna og kunne gå til pause med 0-0, etter en tett omgang uten de store sjansene.

Straffesituasjon og kontringsmål

Ti minutter ut i omgangen ble Godsets Kristoffer Tokstad lagt i baken av Mathias Haarup i boksen. Dommer Svein Oddvar Moen vinket kampen videre, men reprisen viste at Jervs vingback ikke var på ball.

– Jeg føler jeg har foten på ballen og blir taklet bakfra. Jeg mener det er en klar straffe, men dommeren får det ikke med seg, sa Tokstad etter kampen.

Trener Håkon Lund var tydelig irritert da han ble spurt om situasjonen.

– Jeg er forbanna på at vi ikke får straffe der. Det er feigt å ikke blåse, og det hadde endret hele kampen.

I det 63. minutt bommet Jerv-keeper Øystein Øvretveit fullstendig da han forsøkte å bokse ut en corner. Ballen havnet hos Friday, som headet ballen i tverrliggeren fra nært hold.

Fire minutter straffet Jerv gjestene for sjansesløseriet. Hjemmelaget kontret, og kantspiller Willis Furtado dundret oppover på banen før han avsluttet kontant fra rundt 16 meter.

– Jeg er glad for å score. Det var en god følelse. Det var en god avslutning med venstrefoten min, sa Furtado.

Bisart rødt kort

Etter åpningsmålet eksploderte kampen. Etter å ha blitt byttet ut sekunder før, sprang Jervs Leonardo Fernandes ut på banen for å feire scoringen. Dermed fikk han sitt andre gule kort for kvelden og får dermed ikke spille neste kamp.

De neste fem minuttene fikk Strømsgodset flere enorme muligheter signert Hove og Tobias Gulliksen.

Gjestene fortsatte presset mot Jervs mål, men de gulkledde klarte å ri av stormen. Samtidig fortsatte sjansesløseriet fra gjestene. På overtid fikk hjemmelaget en gylden mulighet til å sikre seieren på kontring, men avslutningen fra Erik Brenden gikk utenfor.

Jerv reiser til Lillestrøm og Åråsen stadion i neste runde, mens Strømsgodset tar imot Molde. I midtuka møter drammenserne samme lag borte i semifinalen i NM.

Eliteserien menn søndag, 1. runde:

Aalesund – Kristiansund 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Kristoffer Barmen (51). 5246 tilskuere.

Haugesund – Sandefjord 1-3 (0-3)

Mål: 0-1 Alexander Ruud Tveter (12), 0-2 Tveter (26), 0-3 Tveter (41), 1-3 Hillary Gong (74). 3187 tilskuere.

Jerv – Strømsgodset 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Willis Furtado (68).

Rødt kort: Leandro Fernandes (68), Jerv. 2843 tilskuere.

Odd – Tromsø 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Espen Ruud (6), 2-0 Milan Jevtovic (53). 4320 tilskuere.

Sarpsborg – Viking 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Zlatko Tripic (88). 4307 tilskuere.

Senere kampstart: Bodø/Glimt - Rosenborg 20.00.

Spilt lørdag: HamKam - Lillestrøm 2-2, Molde - Vålerenga 1-0.