Sport

Riiber og to lagkamerater nærkontakter av smittet rival: – Krysser alt vi har

Kombinerttrioen Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Espen Bjørnstad er definert som nærkontakter av Estlands koronasmittede utøver Kristjan Ilves.

Det fortalte sportssjef Ivar Stuan i det norske kombinertlandslaget på et mediemøte onsdag ettermiddag.

– Kristjan Ilves har testet positivt på korona. Han har vært en av gutta på laget vårt og jobbet knallhardt for å gå i OL. Vi har hatt et tett opplegg med Estland, sa Stuan.

– Løperne våre har testet negativt hele veien. Vi krysser fingre, tær og alt vi har for at alt går bra, men det er ingen garantier. Har det først vært utbrudd, er det stor usikkerhet. Det så vi med langrennslandslaget, sa kombinertsjefen videre.

Lar seg ikke knekke

Ilves dro til Beijing-OL sammen med det norske laget. Det er registrert seks nærkontakter i det norske støttepersonellet. I tillegg kommer kombinerttrioen Riiber, Andersen og Bjørnstad.

– Dette skal ikke knekke oss. Vi vet vi har det beste laget i verden om vi får stille til start, sa Stuan.

Han la til at alle i den norske troppen «føler veldig med Kristjan».

– Det er forferdelig for utøverne, men vi mener vi har vært veldig flinke, sa Stuan, som ikke ville spekulere på hvordan Ilves ble smittet.

– Kristjan har vært en god bidragsyter i laget vårt. Han er nå innstilt på at hele OL ryker.

Nesten normalt

Statusen som nærkontakter får ingen alvorlige konsekvenser for utøverne. De kan trene som normalt og forberede seg til OL-starten så lenge de avgir negative tester.

– De utøverne som er definert som nærkontakter, skal være ekstra forsiktige, men kan leve nesten som de normalt ville gjort i de siste forberedelsene til konkurranser. De kan trene og konkurrere som vanlig, men skal holde to meters avstand til andre, kjøre egen transport og spise på rommet sitt. Nærkontakter blir testet to ganger daglig, sier sjeflege Aasne Fenne Hoksrud i den norske OL-troppen.

Første OL-øvelse i kombinert skjer i liten bakke onsdag 9. februar. Riiber blir blant de største gullfavorittene i Beijing-lekene.



Mer fra Dagsavisen