Sport

Nadal klar for Australian Open-finale – kan bli historisk

Rafael Nadal slo Matteo Berrettini 3-1 i sett fredag og er med det klar for finalen i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen Australian Open.

Der kan han vinne sin 21. Grand Slam-tittel og med det bli historisk. Det er ingen på herresiden som har vunnet så mange. Både Nadal, Roger Federer og Novak Djokovic har 20 titler. Finalen vil bli Nadals sjette i Australian Open-historien, og hans 29. i Grand Slam-sammenheng.

Viste klasse i siste sett

– Jeg startet veldig bra. De to første settene er noe av de beste på lang tid. Han spilte veldig bra i det tredje settet. Det betyr veldig mye å nå finalen, sa Nadal til arrangøren etter seieren.

Mot italienske Berrettini trengte den rutinerte spanjolen fire sett for å avansere. Etter å ha vunnet de to første komfortabelt, var det den 7.-seedede italieneren som tok det tredje settet.

I det fjerde settet viste imidlertid Nadal klasse og vant 6-3. Dermed vant han oppgjøret 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Russisk motstander

I finalen møter han Daniil Medvedev. Russeren slo Stefanos Tsitsipas 7-6 (7-5), 4-6, 6-4, 6-1 i den andre semifinalen fredag.

Medvedev var i finalen i Australian Open i fjor, men måtte se Novak Djokovic stikke av med trofeet. Da slo han også ut Stefanos Tsitsipas i semifinalen. Nå er det en revansjesugen Medvedev som igjen står i finalen – mot Rafael Nadal.

Etter det andre settet ble russeren fly forbanna på dommeren. Medvedev slang flere kraftige gloser i retning dommeren, etter at han mente at Tsitsipas hadde fått for mange råd av faren sin under kampen.

Det er ikke lov med hjelp under en tenniskamp, og Tsitsipas fikk en advarsel av dommeren for det.


Mer fra Dagsavisen