Sport

Kulturministerens krav til idretten: – Må bli mer åpen og likestilt

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) startet uken med å møte norske idrettsledere. Der pekte hun på hva de bør bli bedre på.

Mandagens møte var Trettebergstuens første som minister med idrettspresident Berit Kjøll og andre ledere i Norges idrettsforbund.

– Vi har hatt et godt møte om de utfordringene idretten står i og hva som blir viktig framover. Jeg er veldig glad i den norske idrettsbevegelsen, og jeg ser fram til å samarbeide med dem, sa hun til NTB etterpå.

Kulturministeren la til at hun tok opp temaer som er viktig for henne.

– Idretten må bli mer åpen, mer likestilt og tilgjengelig for alle. Økonomi skal ikke være en barriere. Så har vi hatt noen saker de siste ukene knyttet til problemer med spiseforstyrrelser, og det er jeg opptatt av at idretten tar ordentlig på alvor.

OL i Kina var også på møteagendaen. Vertslandet får hard kritikk for sine stadige brudd på menneskerettighetene. Trettebergstuen vil ikke kaste seg inn i debatten om norsk idrett bør markere avstand før og under lekene.

– Det er opp til idretten selv, men jeg er glad for at utøvere forfekter og er tydelige på viktige prinsipper som godt styresett, ytringsfrihet og demokrati.


Mer fra Dagsavisen