Hvas finaleklar på 100 butterfly med norsk rekord – fjerdeplass til Christiansen på 400 fri i EM

Tomoe Zenimoto Hvas tok seg til finale på 100 m butterfly med norsk rekord, mens Henrik Christiansen ble nummer fire på 400 m fri under kortbane-EM i svømming.

21 år gamle Hvas knuste sin egen norske rekord med 49,22 i semifinalen på 100 meter butterfly. Han noterte 50,33 i kvalifiseringen og hadde fjerde beste tid da. 49,88 var hans pers og norske rekord.

Han gikk knallhardt ut i semifinalen og ledet halvveis med 22,79. Han vant sitt heat i suveren stil og jublet vilt for tiden.

Henrik Christiansen hadde tredje beste tid med 3.40,85 i kvalifiseringen tidligere på dagen. I finalen noterte han 3.39,42. Nordmannen har en pers på 3.36,65, satt for noen år siden.

Christiansen har slitt med sykdom i forkant av mesterskapet. Han startet svakest av alle og var 1,30 bak lederen halvveis. Han svømte seg opp i den siste delen, men måtte se Luc Kroon fra Nederland og italienerne Matteo Ciampi og Marco De Tullio foran seg.

Christiansen var 1,09 sekunder bak vinneren.

Han skal også svømme 1500 meter fri onsdag, med finale torsdag, og 800 meter fri lørdag med finale EMs avslutningsdag søndag.

Markus Lie svømte inn til 6.-plassen i sin semifinale på 50 meter rygg. Det holdt bare til å være annen reserve til finalen. Med 23,60 var han 0,10 sekunder unna en plass blant de åtte beste.