Sport

Mot grisevær for Kristoff og sykkelstjernene i «Helvetet i nord»

Regn og vind ligger an til å skape utfordringer og drama når Alexander Kristoff og resten av sykkeleliten gir seg i kast med klassikeren Paris-Roubaix søndag.

Årets utgave av sykkelmonumentet i Frankrike er flyttet fra sin opprinnelige dato på vårparten til høsten som følge av viruspandemien. Det påvirker naturlig nok sjansene for krevende vær.

Værmeldingene foran søndagens ritt tyder på nedbør både før og etter start, i tillegg til vind. Det vil i så fall gjøre de fryktede brosteinspartiene på veien fra Compiègne til velodromen i Roubaix glatte og langt vanskeligere å manøvrere seg gjennom.

Ifølge Cyclingnews er det første gang siden 2002 at det i så fall vil bli regnvær og sleipt underlag i det tradisjonsrike rittet.

Tidligere denne uken skal arrangøren ha jobbet seg gjennom løypa og rengjort de mange brosteinspartiene, etter at ugress og mose hadde vokst opp gjennom sommeren.

Torsdag ligger det an til startfeltet på det 258 kilometer lange rittet vil inneholde seks nordmenn. Alexander Kristoff får selskap av Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm på UAE-laget, og Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange) og August Jensen (Delko) ser også ut til å skulle være med for sine arbeidsgivere.

For første gang i historien skal også kvinnene sykle Paris-Roubaix kommende helg. Den utgaven går lørdag og består av 17 brosteinspartiene. Også da er det meldt regn.

Dagen etter skal Kristoff og co. gjennom 30 partier med brostein.

Ingen nordmann har vunnet Paris-Roubaix. Thor Hushovd ble nummer to, bak Fabian Cancellara, i 2010. Sist rittet ble arrangert, i 2019, gikk den belgiske veteranen Philippe Gilbert til topps.

Mer fra Dagsavisen