Sport

Finau vant etter omspill da Hovland brakk putteren og kollapset

Viktor Hovland spilte seg ut av tetkampen i PGA-sluttspillet på avslutningsdagen mandag. En sur kvadrupel bogey på hull fem ødela for nordmannen. Etter dobbelbogey på hull åtte ødela han også putteren, da han smelte den i egen golfbag.

Hovland startet den værutsatte sisterunden i tetkampen, men endte på en delt 43.-plass.

Han gikk de første ni hullene seks slag over par, og spilte seg helt ut av tetkampen. På de siste ni hullene ble det tre birdier og like mange bogeyer. Totalt endte Hovland sju slag under par etter fire runder.

Det norske golfesset slo ut som nummer seks mandag, etter at søndagens runde ble utsatt av uvær. Hovland var kun tre slag bak ledende Jon Rahm og Cameron Smith, men håpet om turneringsseier brast allerede tidlig på runden.

Hovland gikk de fire første hullene på par, før det gikk skikkelig i ball for nordmannen på det femte hullet. 23-åringen kom skjevt ut fra utslaget og endte til slutt opp med en kvadrupel bogey.

Hovland svarte med en birdie på det neste, men maktet kun par, bogey og dobbelt bogey på de neste tre, noe som sendte ham ytterligere ned på listene. Det gjorde at han også slo putteren i egen golfbag etter dobeltbogeyen på hull åtte, som gjorde at den ble bøyd og at Hovland dermed måtte putte med en sandwedge eller jernkøller i resten av runden. Med det elendige utgangspunktet klarte han likevel å gå på par de siste ni hullene. Det ble tre bogeyer, men også tre birdier.

Tony Finau slo Cameron Smith i omspill, og vant sin første turnering på fem år. Verdensener Jon Rahm ble nummer tre. Neste turnering, BMW Championship, er allerede på torsdag.

Mer fra Dagsavisen