Sport

Pogacar med knallsterk seier i fjellene – danske Vingegaard opp på andreplass

På onsdagens meget tøffe Tour de France-etappe hadde sammenlagtleder Tadej Pogacar mest krefter og tråkket først over mål på toppen av Col du Portet.

Den 178,4 kilometer lange etappen hadde målgang på 2215 meters høyde, og det ble jevnt helt inn. På tampen viste sammenlagtlederen og den regjerende mesteren muskler.

– Det var en fantastisk dag. Å vinne i gult er ubeskrivelig, sa Pogacar etter maktdemonstrasjonen i Pyreneene.

Etappeseieren var Pogacars andre i årets ritt. Sammenlagt leder den slovenske UAE-kapteinen klart. Det er fem minutter og 39 sekunder ned til dansken Jonas Vingegaard, mens Richard Carapaz fra Ecuador er nummer tre.

Rigoberto Urán skuffet på onsdagens etappe og falt til fjerdeplassen i sammendraget.

I avslutningen dannet det seg en trio i front med Pogacar, Vingegaard og Carapaz. På det meste hadde det siste fjellet en stigning på over 10 prosent.

De tre rivalene kjørte et psykisk spill. Først to kilometer fra mål satte Pogacar inn støtet, men duoen bak holdt følge. Så var det Carapaz som prøvde å rykke. Da klarte ikke Vingegaard å holde tritt, mens Pogacar hang på som en klegg.

Så, 200 meter før mål, var plutselig Vingegaard tilbake i ryggen på duoen. Men Pogacar var sterkest på oppløpet og vant etappen etter over fem timer på sykkelsetet. Vingegaard tråkket inn til 2.-plassen, mens Carapaz ble treer.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen