Sport

Historiske Federer nådde sin 58. kvartfinale i en Grand Slam

Verdenseneren Novak Djokovic slo Cristian Garin i tre strake sette i Wimbledon mandag. Han er dermed klar for sin 50. kvartfinale i en Grand Slam-turnering, og noen timer senere fulgte Roger Federer opp med å bli den eldste noensinne i en kvartfinale.

Serberen slo chileneren Garin med settsifrene 6-2, 6-4, 6–2. I kvartfinalen møter han den useedede ungareren Márton Fucsovics, som overraskende slo femteseedede Andrej Rubljov over fem sett (6-3, 4-6, 4–6 6-0, 6,3).

Djokovic har vunnet turneringen i London fem ganger tidligere, inkludert de to siste utgavene i 2018 og 2019. Han kommer til tennissportens mekka med seier i Roland-Garros og Australian Open i bagasjen.

– Selvtilliten min er veldig høy etter Roland-Garros. Etter forholdene er det en av mine største seiere med to femsettere og to firesetere i den siste uka, sa han etter kampen.

– Kampene krevde mye energi, men ga meg også vinger. Jo lengre jeg kommer i turneringen, jo mer komfortabel er jeg og jo mer ser jeg fram til neste utfordring.

Federer videre

Siden Rafael Nadal valgte å ikke spille årets, er Djokovic og Federer de absolutt største stjernene i årets turnering.

Sveitseren slo italienske Lorenzo Sonego i strake sett mandag (7-5, 6-4, 6-2).

Italieneren, som er rangert som verdens 27. beste tennisspiller, gikk offensivt til verks mot tennislegenden. En kombinasjon av Sonegos gode spill, og det at Federer ikke fant sitt normale høye nivå, irriterte 39-åringen.

Han vant likevel sette og hadde vesentlig bedre kontroll i de to neste. Dermed fortsetter ferden mot hans potensielt 9. tittel på gresset i London.

Samtidig ble Federer også den eldste til å nå en kvartfinale i en Grand Slam-turnering i den åpne æraen, og hans 58 Grand Slam-kvartfinaler er også rekord. Hans 105 seire i Wimbledon-turnering er tangering av Rafael Nadals 105 seiere i French Open, som flest seiere i en Grand Slam-turnering.

Værutfordringer

Kampen mellom 2.-seedede Daniil Medvedev og Hubert Hurkacz ble avbrutt fjerde sett på grunn av regn. Da ledet russeren 2-1 i sett og 4-3 i fjerde sett. Kampen fortsetter torsdag. Vinneren av kampen møter Federer.

Karen Khatsjanov, Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime og Matteo Berrettini er også kvartfinaleklare.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen