Sport

Ruud med finale i sikte: – Jeg er på vei mot å bli en mer komplett spiller

Casper Ruud har vist tidvis glitrende tennis denne sesongen. 22-åringen synes selv han har tatt mange steg, og en drømmefinale mot Rafael Nadal er mulig.

Seieren mot verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i Madrid Masters torsdag viste det. Snarøya-gutten ble ikke brutt en eneste gang i seieren som sikret ham kvartfinale.

– Gutta i topp 10 er alt de andre ser opp til og prøver å bli en del av selv. Når man slår spillere i topp 10, føles det som man nærmer seg å nå det målet, sa Ruud etter seieren.

– Det handler mye om selvtillit. Man vet at man må være en komplett spiller. Man må ha så få svake sider som mulig. Når man spiller mot en topp-10-spiller, vil han mest sannsynlig finne ut hva du er svak på og angripe det.

– Mer komplett

I kveld venter 23 år gamle Alexander Bublik (44 på verdensrankingen) fra Kasakhstan i kvartfinalen. Hvis det blir seier der, blir det Matteo Berrettini (10) eller Christian Garin (25) i semifinalen. Det kan se ut til at en finale kan være innenfor rekkevidde om Ruud fortsetter storspillet.

– Jeg synes mye har forbedret seg i spillet mitt. Selv om jeg ikke har en stor og spektakulær backhand, er den blitt mer pålitelig. Jeg kan spille den med tyngre slag i forsvar enn jeg kanskje klarte før. Jeg er fortsatt i stand til å slå vinnere med forehanden. Jeg er definitivt på vei mot å bli en mer komplett spiller enn jeg var for, la oss si, ett år siden, sier han.

– Utrolig opplevelse

I øvre del av tablået er spillere som Rafael Nadal, Alexander Zverev og Dominic Thiem. Det er med andre ord mer åpent på Ruuds side i trekningen.

I det fjerne ligger en drøm om å spille mot læremesteren Nadal, men det er et stykke igjen dit.

– Hvis vi begge vinner to kamper til, blir det finale på søndag, som ville vært en utrolig opplevelse. Men det er to tøffe kamper jeg i så fall må klare å vinne først, sa Ruud.

Fredagens kvartfinale blir mot en uberegnelig motstander i Bublik.

– Han har også vunnet tre kamper. Han har utrolige server. Han kan gjøre alt med ballen. Han kan spille stoppball og vinnere – de mest utrolige slagene. Underarmsserve. Jeg må være klar for alt i morgen, sa Ruud.


Mer fra Dagsavisen