Fotball

Strømsgodset undersøker påstander om rasistiske uttalelser fra Henrik Pedersen

Flere medier skriver at Godset-trener Henrik Pedersen har kommet med rasistiske bemerkninger overfor enkeltpersoner i klubben. Treneren avviser påstandene.

Ifølge Eurosport har den uønskede oppførselen til den danske treneren ført til flere møter internt der klubben har måttet ta stilling til hvordan de skal håndtere situasjonen.

Møtene skal ha skjedd den siste tiden, ifølge flere medier. NTB er også kjent med dette.

Det er ikke kjent hva de konkrete tilfellene går ut på eller hvilke personer i Strømsgodset som skal være utsatt for bemerkningene.

Pedersen ankom klubben i 2019 og hindret nedrykk i sin første sesong. I 2020-sesongen ble Godset nummer 13 med 31 poeng.

Fredag kveld skriver Godset følgende på sine hjemmesider:

– Ledelsen i Strømsgodset ble nylig gjort kjent med påstander om at hovedtrener Henrik Pedersen i enkelte sammenhenger skal ha brukt ord som kan oppfattes som rasistiske. Klubben har i denne perioden iverksatt en intern utredning og er nå i prosess med å innhente opplysninger.

– Strømsgodset som arbeidsgiver har et ansvar for å ivareta rettighetene til de involverte parter. Dette er en krevende sak som vi tar på største alvor, skriver de videre.

– Henrik Pedersen tilbakeviser beskyldningene som er rettet mot ham i mediene.

NTB har kontaktet Pedersen, men har ikke fått svar. Heller ikke daglig leder Dag Andersen, styreleder Ivar Strømsjordet og mediesjef Magne Jordan Nilsen ønsker å uttale seg om saken.

Mer fra Dagsavisen