Fotball

Henrik Pedersen får fortsette som Strømsgodset-trener: – Har full tillit

Strømsgodset fortsetter samarbeidet med trener Henrik Pedersen. Dansken er anklaget for å ha kommet med rasistiske bemerkninger overfor personer i klubben.

Godset bekrefter i en pressemelding mandag at Pedersen fortsetter i jobben som hovedtrener. Nettavisen meldte om dette først.

De siste dagene har Strømsgodset hatt flere interne møter. Mandag forelå konklusjonen.

Det var før påskehelgen at Discovery ga offentligheten innblikk i anklagene om det som skal være uønsket oppførsel fra trener Pedersen.

«I denne utredningen er det avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor. Dette er adressert og vil bli håndtert internt», skriver Godset mandag.

«Det er derimot ikke dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret i Strømsgodset Toppfotball finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med Henrik Pedersen», heter det videre fra klubben.

Full tillit

Det er ikke kjent hva episodene som danner utgangspunkt for anklagene mot Pedersen går ut på, eller hvilke personer i drammensklubben som skal være utsatt for bemerkningene.

Pedersen har tilbakevist alle beskyldninger.

Nå har klubbstyret kommet til at dansken får fortsette.

«Styret i Strømsgodset Toppfotball har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben», skriver klubben mandagens pressemelding – og legger til:

«Styret tar sterkt avstand fra rasisme og vil understreke at det er nulltoleranse mot rasistiske holdninger i klubben».

Hentet til klubben i 2019

Godset opplyste i en pressemelding sist fredag at ledelsen «nylig ble gjort kjent med påstander om at hovedtrener Henrik Pedersen i enkelte sammenhenger skal ha brukt ord som kan oppfattes som rasistiske».

Samtidig varslet klubben at den hadde en pågående utredning internt og var i prosess med å innhente opplysninger. Også mandag skal det ha vært møtevirksomhet.

Pedersen greide å redde Strømsgodset fra nedrykk i 2019. I fjor tok laget 31 poeng og ble nummer 13 i Eliteserien.

Dansken ble hentet til Marienlyst sommeren 2019. Senest i fjor høst forlenget han kontrakten til ut 2023-sesongen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: