Agüero scoret i serien for første gang på over ett år

(Fulham - Manchester City 0-3). Fulham hang med i en omgang, men i andre omgang satte Manchester City gassen i bånn og vant 3-0. Sergio Agüero scoret for første gang siden januar i fjor.

Agüero er en av Premier Leagues aller største målscorere, med sine 181 nettkjenninger. Men etter et år der en kneskade og koronasykdom har satt ham ute av spill i mange kamper, var det lenge siden forrige mål.

Det kom i 1-0-seieren over Sheffield United 21. januar i fjor. Måltørken har gjort at flere har spurt seg om Agüeros tid som målkonge er over. Lørdag var Agüero kaptein og gjorde det klart at han ville ta straffesparket etter at Tosin Adarabioyo klønet det til i eget felt.

Argentineren satte den sikkert i mål til 3-0. Da hadde allerede John Stones og Gabriel Jesus langt på vei avgjort kampen med to kjappe mål etter pause.

City topper Premier League med 17 poeng ned til Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, som har to kamper til gode på byrivalen.

For Fulhams del ser det bekmørkt ut. London-laget imponerte i første omgang, men ble utspilt etter pause. Fulham er på nedrykksplass, med like mange poeng (26) som Brighton på trygg grunn, men Brighton har to kamper mindre spilt.

Avgjort på ti minutter

Fulham så i utgangspunktet ut til å ha troen på å sjokkere serielederen, og ta viktige poeng i bunnstriden. I første omgang var vertene på høyde med sine meritterte gjester. Fulham prøvde å spille seg ut bakfra, hadde tempo på ballen og spilte seg til muligheter. Men på ti minutter etter pause ble Fulhams drømmer knust.

Cupkamper venter

Først ordnet John Stones 1-0 da han pirket ballen i mål etter et frispark to minutter etter pause, før Gabriel Jesus rundet keeper og satte ballen i mål etter rot i Fulham-forsvaret etter 55 minutter. Fem minutter seinere fikk Agüero sjansen fra straffemerket. Fulham-keeper Alphonse Areola gikk rett vei, men nådde ikke fram til ballen. Tirsdag venter Borussia Mönchengladbach i mesterligaens åttedelsfinale for City, som leder 2-0 etter første kamp. Til helgen blir det kamp mot Everton i FA-cupens kvartfinale.

Fulham – Manchester City 0-3 (0-0)

Mål: 0-1 John Stones (47), 0-2 Gabriel Jesus (56), 0-3 Sergio Agüero (str. 60).

Dommer: Andre Marriner.

Fulham (4-3-1-2): Alphonse Aréola – Kenny Tete, Joachim Andersen, Tosin Adarabioyo, Ola Aina – André-Frank Anguissa, Harrison Reed, Mario Lemina (Josh Onomah fra 73.) – Ruben Loftus-Cheek (Aleksandar Mitrovic fra 63.) – Ivan Cavaleiro (Antonee Robinson fra 80.), Ademola Lookman.

Manchester C. (3-4-1-2): Ederson – John Stones, Rúben Dias (Eric García fra 75.), Aymeric Laporte – João Cancelo, Rodrigo, Bernardo (Fernandinho fra 67.), Benjamin Mendy – Ferran Torres – Gabriel Jesus, Sergio Agüero.

Premier League fotball menn lørdag, 28. runde:

Leeds – Chelsea 0-0, Crystal Palace – West Bromwich 1-0, Everton – Burnley 1-2, Fulham – Manchester C. 0-3.

Spilt fredag: Newcastle – Aston Villa 1-1.

Spilles søndag: Southampton – Brighton, Leicester – Sheffield U., Arsenal – Tottenham, ManchesterU. – West Ham.

Spilles mandag: Wolverhampton – Liverpool.