Sport

Skulderskade sendte Haugan ut av VM-renn

Timon Haugan, Norges eneste deltaker i utslagsrundene i VM-rennet i parallellstorslalåm, slo skulderen ut av ledd ved start og røk ut i åttedelsfinalen.

Haugan skulle kjøre mot tyskeren Linus Strasser i sin duell i Cortina d'Ampezzo, men kom knapt i gang. Oppdal-alpinisten dro skulderen ut av ledd da han skulle stake seg ut fra start.

Det bekrefter landslagstrener Steve Skavik til NTB.

– Den ble dratt på plass igjen raskt, sier Skavik.

Dermed røk andre runde i utslagskonkurransen, og VM-øvelsen var over for Haugan.

– Det kjennes ganske bra. Den kjennes litt løs ut når jeg beveger på meg og gjør litt vondt, sier Haugan til NTB.

Oppdal-gutten ble fraktet ut av løypa på båre. Han dro deretter til sykehuset for å ta bilder og sjekke skaden han pådro seg. Skavik sier den norske leiren fortsatt håper at VM ikke er over for 24-åringen.

– Det er vanskelig å si. Å ha skulderen ut av ledd er smertefullt lenge. Men han har hatt skulderen ute av ledd en gang før. Så vi har et håp.

Les også: Timon Haugen til finalen i alpin-VM

Krise

Haugan føyer seg til på en norsk skadeliste som begynner å bli uhyggelig lang.

– Er det krise?

– Ja, for oss er det jo det. Vi har fire-fem medaljekandidater ute av VM, sier Skavik.

Haugan var på lista som reserve på laget til lagkonkurransen onsdag, men den kommer altfor tidlig. Det blir Sebastian Foss Solevåg og Fabian Wilkens Solheim som kjører for det norske herrelaget.

Det norske alpinlandslaget står fortsatt uten medalje i verdensmesterskapet i Cortina. Skavik sier dette om mulighetene i de kommende konkurransene:

– Det får vi ta som det kommer. Vi har Henrik (Kristoffersen) og Sebastian (Foss Solevåg) som våre sterkeste kort de kommende dagene. Så vi kjører på videre.

Italiensk jubel

Mathieu Faivre fra Frankrike ble verdensmester i parallellslalåmen. Han slo kroaten Filip Zubcic i finalen. Det ble bronse til Loïc Meillard fra Sveits etter at tyskeren Alexander Schmid kjørte ut i B-finalen.

I kvinnenes finale tok italieneren Marta Bassino gullet i duell med Katharina Liensberger fra Østerrike. Gullet var Italias første i VM på hjemmebane.

Tessa Worley (Frankrike) slo Paula Moltzan (USA) i bronseduellen.

Haugan gikk videre fra kvalifiseringen som nummer fem i sin gruppe. Både Wilkens Solheim og Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut.

De norske kvinnene, Kristin Lysdahl, Kristina Riis-Johannessen og Thea Louise Stjernesund, ble alle slått ut i kvalifiseringen.

VM alpint 2021, her er fullt program dag for dag

Saken er oppdatert

Mer fra Dagsavisen