Sport

Mesterliga i det stille

Brøndby stadion utenfor København torsdag ettermiddag: Vålerenga løper ut til årets første obligatiske fotballkamp. Som også er deres første ordentlige fotballkamp siden de vant cupfinalen på Ullevaal stadion i desember i fjor.

Kommentar

Siden: Koronakarantener, spillere på ferier, amputerte treninger og en liksomkamp mot Røa (seier etter 4x15 minutter).

I tillegg: Spillere som har forlatt klubben, inkludert kaptein Sherida Spitse, og nye spillere som har kommet inn, men som ifølge UEFAs regelverk ikke kan spille mesterliga ennå. Men snart.

For torsdagens oppgjør Brøndby – Vålerenga er altså en kortversjon av dobbeltoppgjøret som skulle vært spilt i fjor, hjemme og borte, men som nå er blitt en hybrid på såkalt nøytral bane, Brøndby stadion, der bare herrelaget til Brøndby får spille sine seriekamper.

Les også: Vålerenga til mesterligakamp med minimal tropp (+)

Kampen går på naturgress, et underlag som Vålerenga ikke har trent på. Men de vant i hvert fall cupfinalen på naturgress og får ta med seg det inn i oppbyggingen.

De ankom med charterfly onsdag og forlater Danmark med samme fly etter kampen for så å gå inn i karantene etter hjemkomsten. Skulle de vende hjem med seier, kan de etter hvert forberede kvartfinaler i mesterligaen i mars.

Slik er omstendighetene, og trenere og spillere kunne sette opp en smørbrødliste med klagepunkter over alt jeg har nevnt.

Les også: Skulle opprinnelig spille på Kypros – nå er Vålerengas Champions League-kamp flyttet igjen

Men VIF-jentenes godlynte trener, Jack Majgaard Jensen, som har sin fotballærdom fra nettopp Brøndby, har lagt ned forbud mot syting: «Se mulighetene, gled dere til noe så sjeldent som en fotballkamp».

For det store flertallet der ute, som ønsker å spille fotball, har ikke lov. I mesterligaen er det unntak. Voksne folk kan spille fotball. Grip dagen, VIF!

Mer fra Dagsavisen