Sport

Toppklubbenes treningskamper ryker

Sent mandag kveld informerte NFF klubbene i et brev om at alle klubber som ikke er med i Europa tidligst får spille treningskamper søndag 7. februar. Det betyr at treningskampene til VIF, KFUM, Grorud, Skeid og Kjelsås ryker.

Vålerengas damelag har allerede gått glipp av mange fellestreninger sammen før Champions League-oppgjøret mot Brøndby, og nå er det også klart at den tredje treningskampen før mesterligaoppgjøret i Danmark ryker. I dag skulle man nemlig spilt mot Stabæk, men på grunn av koronarestriksjonene blir den også avlyst.

– Vi får ikke spilt mot Stabæk i dag, nei. Vi har allerede sendt inn en søknad til NFF om å få arrangere en ny treningskamp i løpet av helga, så får vi se hvem det blir mot. På grunn av et smitteutbrudd hos NTG, der mange av Stabæk-spillerne går blir det ikke kamp mot Stabæk, opplyser mediekontakt Jens August Dalsegg til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga spiller mesterligaoppgjør i Danmark

– Langt fra en optimal oppladning

Han bekrefter at NFF har sendt ut et brev til alle lagene omfattet av toppidrettsprotokollen sent mandag, der det står at det bare er lagene som spiller i Europa som får dispensasjon til å spille treningskamper før søndag 7. februar. Grunnen til det er at NFF vil holde reiseaktiviteten nede.

– Det har vært langt fra en optimal oppladning for oss, men vi må bare prøve å finne en dato og en motstander å spille mot så fort som mulig. Det er viktig med en ordentlig gjennomkjøring før kampen mot Brøndby, sier han.

Den kampen skulle egentlig gått over to oppgjør hjemme og borte før jul, før den ble flyttet til Kypros og gjort om til en kamp. Siste nytt nå er at den er flyttet til Brøndby, der lagene skal spille én kamp på herrelagets stadion.

– Slik situasjonen har utspilt seg var det det eneste reelle alternativet for oss. Med en spillertropp på bare 14 spillere hadde det vært vanskelig for oss å spille to kamper, og med den økonomiske kostnaden det hadde vært å chartre et eget fly til Kypros på så kort varsel var det mye billigere å fly til Danmark, sier Dalsegg og fortsetter:

– Det hadde kostet oss 650.000 å fly til Kypros, mens turen til Danmark bare koster 300.000. Når vi får 75.000 euro fra UEFA, sier det seg selv at det å dra til Kypros ikke hadde vært noe plussprosjekt. Med tanke på økonomi, spillertropp, logistikk og den oppladningen vi har hatt tok vi den avgjørelsen basert på en helhetsvurdering, sier Dalsegg.

Les også: Eirik Kjønø og Grorud hentet Cornic-erstatter (+)

Disse treningskampene ryker

VIF damer er imidlertid ikke de eneste som blir skadelidende her, da treningskampene til de andre lagene i toppfotballen nå også ryker. Herrelaget hadde planlagt å spille sin første treningskamp for sesongen, mot Tromsø hjemme på Intility førstkommende fredag. Den ryker nå, og Dagsavisen har fått opplyst at Vålerenga ikke setter opp noen erstatningskamp. Dermed er neste oppsatte kamp for herrelaget mot Sogndal, fredag 12. februar.

Videre skulle KFUM Oslo spilt mot Skeid på lørdag, og Grorud spilt mot Ull/Kisa. Kjelsås skulle også tatt turen til Strømmen på lørdag, mens Lyns damelag skulle møtt Hønefoss. Alle de kampene ryker også nå.

– Siden vi ikke har fått så mange treninger med ball i beina, så vurderte vi å flytte på den treningskampen uansett. Vi må vurdere hva vi får igjen for den kampen etter bare tre dager med trening, og om vi spiller den kampen nå på lørdag eller neste uke spiller ikke så stor rolle for oss, sa KFUM-trener Jørgen Isnes da Dagsavisen snakket med han mandag.

Les også: Vålerenga tester ut to prøvespillere (+)

Mer fra Dagsavisen