Sport

Solberg: – Kan bli vanskelig å arrangere håndball-EM

Statsministeren sier det blir vanskelig å arrangere håndball-EM i Norge. I Norges Håndballforbund jobbes det videre med sikte på en beslutning mandag.

Håndball-EM skal etter planen arrangeres i Trondheim fra 3. til 20. desember og det er ventet opptil 400 spillere og ledere fra sju land. Mesterskapet arrangeres sammen med Danmark, som tidligere har sagt at hele mesterskapet kan gå der dersom Norge ikke kan arrangere.

– Vi jobber med spørsmålet om det i det hele tatt er mulig å ha en protokoll for et sånt stort arrangement. Det er mange tegn som tyder på at dette kan komme til å være vanskelig – å få til en protokoll når så mange mennesker skal komme og som berører så mange mennesker, sier statsministeren.

Norges Håndballforbund har frist til mandag med å svare Det europeiske håndballforbundet (EHF) på om Norge kan påta seg sin del av arrangøransvaret.

Konfrontert med statsministerens uttalelser, legger ikke håndballpresident Kåre Geir Lio skjul på at situasjonen er vanskelig.

– Vi snakker veldig godt med myndighetene. Det er ingen tvil om at dette er krevende. Det har vi kjent på over lang tid, også gitt den nye situasjonen. Vi kommer til å lande et endelig svar rundt EM mandag formiddag, sier han til NTB.

– Dere har ikke gitt opp å finne en løsning?

– Vi ser på alle muligheter som finnes og forsøker å finne en så god løsning som mulig, svarer håndballpresidenten.

EM-sluttspillet skal etter planen spilles fra 3. til 20. desember.

Les også: Ny eliteserieklubb i håndball i karantene