VIF-rekruttene til topps i PostNord-cup

Med fire strake seiere og et målkalas i finalen mot Notodden kunne VIF-rekruttene juble for seier i høstens treningsturnering for lagene som ikke nådde sluttspillet i PostNord-ligaen.

Etter at årets 2. divisjon ble delt i to, der de sju øverste spilte om muligheten til å rykke opp til 1. divisjon, deltok flere av de andre lagene i en treningsturnering arrangert av Notodden. Etter at VIF-rekruttene og arrangørklubb Notodden gikk videre fra gruppespillet, var det mandag duket for finale i PostNord-cupen

25.000 kroner sto på spill da VIF-rekruttene anført av Bård Finne og Odin Thiago Holm inntok Optime Arena, og det tok ikke lang tid før Vålerengas nest beste tok ledelsen. Allerede etter to minutter banket Bård Finne ballen i krysset, og sørget for en drømmestart på finalen for Vålerenga. Minutter senere var det Holm sin tur til å finte seg gjennom det som var av Notodden-spillere og øke ledelsen til 2-0.

Som om ikke det var nok sørget Ousmane Camara for straffe for Vålerenga etter kvarteret spilt. Den ekspederte stortalent Holm enkelt i mål, og dermed stod det 3-0 før Notodden i det hele tatt hadde kommet med i kampen. Etter det jevnet kampen seg mer ut, og gjestene reduserte en gang på hver side av pausen.

Drøye kvarteret ut i den andre omgangen, på stillingen 3-2 til Vålerenga, var det imidlertid duket for mer Bård Finne-show. Kantspilleren, som nylig skrev under for SønderjyskE, økte først ledelsen til 4-2 før han stupheadet inn sitt tredje mål for kvelden 20 minutter før slutt. Notodden fikk æren av å sette inn kampens siste mål, men det forble et trøstemål da VIF-rekruttene vant 5-3 og med det gikk helt til topps i PostNord-cupen 2020.

På veien ble Bærum, Kjelsås og Moss slått i gruppespillet, og med seieren over Notodden tok VIF-rekruttene sin fjerde strake seier og satte punktum for årets sesong med turneringsseier og 25.000 kroner inn på konto fra PostNord.