Sport

Nå er Bjørdal klar for Vålerenga

Det har ligget i kortene en stund, og tirsdag bekrefter Vålerenga nyheten. Henrik Bjørdal (23) har skrevet under for Dag-Eilev Fagermos mannskap. Han kommer fra belgiske Zulte Waregem. Samtidig er Deyver Vega (27) ferdig i klubben.

Bakgrunn: Slik vil Fagermo bruke Henrik Bjørdal i VIF (DA+)

Vålerenga bekrefter Bjørdal-overgangen på sitt nettsted. Avtalen løper ut 2023. Mandag skrev Dagsavisen at kun detaljer gjensto før alt var i boks.

– Det føles veldig godt å være på plass. Jeg har vært på hotellet noen dager, så nå gleder jeg meg virkelig til å komme i gang, sier Bjørdal til vif-fotball.no.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen er tilfreds med Bjørdal-signeringen.

– Henrik er en vi har fulgt med i lang tid og som vi er veldig glade for å ha på plass hos oss. Han er en ung, norsk landslagsspiller med masse erfaring fra Belgia de siste årene, sier han.

Les også: – Jeg tror ikke det blir noe med Zekhnini (DA+)

Samtidig melder Vålerenga at kantspiller Deyver Vega (27) er ferdig.

Saken fortsetter under bildet

Oslo 20200627. 
Deyver Vega jubler etter at han ga hjemmelaget ledelsen 2-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Viking på Intility Arena.
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Deyver Vega er ferdig i VIF. Foto: NTB scanpix

– Deyver har ambisjoner om å komme seg tilbake på landslaget til Costa Rica, og med manglende spilletid i Vålerenga er det beste for ham å finne seg en ny klubb, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Vega hadde kontrakt ut 2021, men står nå fritt til å finne seg ny arbeidsgiver, skriver VIF.

Mer fra Dagsavisen