Sport

Vil satse på Bjørdal som indreløper

Henrik Bjørdal er kun detaljer unna Vålerenga. Trener Dag-Eilev Fagermo mener Belgia-proffen har kvaliteter laget hans sårt trenger.

VALLE (Dagsavisen): Vålerenga har den siste tiden erkjent at man ønsker å hente Henrik Bjørdal til klubben. Fredag meldte VG at Zulte Waregem-spilleren hadde flydd inn for å ta en medisinsk test i VIF.

– Henrik Bjørdal på medisinsk test. Hva får dere av ham når han kommer inn, Fagermo?

– Det kan jeg ikke svare på før han har tatt den ferdig. Det blir gærent, hvis han mot formodning ikke skulle greie den, sier VIF-treneren til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

Dag-Eilev Fagermo på mandagens VIF-trening på Valle. Foto: Pål Karstensen

Dag-Eilev Fagermo på mandagens VIF-trening på Valle. Foto: Pål Karstensen

Les også: – Jeg tror ikke det blir noe med Zekhnini (DA+)

– Hvorfor ønsker dere å få ham inn?

– Det er jo fordi han er i en fin alder. Han har masse internasjonal erfaring, både som landslagsspiller og ute. Så er han målfarlig og har en fysikk som vi trenger i midtbaneleddet. Vi tenker på ham som indreløper først og fremst. Det er litt sånn som en Ulrik Saltnes-type, som Bodø/Glimt har. Det er ikke så mange sånne typer. Det trenger vi for å bli farligere fra flere posisjoner. Vi har vel knapt scoret fra midtbanen. Jeg tror midtbanespillerne har tre mål. Vi må bli farligere fra de posisjonene, svarer Fagermo.

Les også: Fotballnomaden Kjartanssons lange reise (DA+)

– Håper du å ha Bjørdal på plass allerede til helgens match mot Brann?

– Ja, ja, svarer Fagermo.

###

Mens Henrik Bjørdal er på vei inn, har Vidar Örn Kjartansson allerede signert for VIF. Her på trening mandag. Foto: Pål Karstensen

Henrik Bjørdal har en fortid i klubber som Brighton, IFK Göteborg og Aalesund.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar mandag.

Mer fra Dagsavisen