VIF-rekruttenes elendige borteform fortsetter

(Eidsvold Turn – Vålerenga 2 4-1) VIFs nest beste sto med 0-11 og ingen poeng på sine to første bortekamper i 2.divisjon, og borte mot Eidsvold Turn ble ikke den statistikken nevneverdig bedret.

I det vi nærmer oss halvspilt serie av årets PostNord-liga står VIF-rekruttene med grei poengfangst på hjemmebane, men borte fra Intility Arena har det vært skrale greier så langt fra Vålerenga nest beste. De to bortekampene så langt har endt med 6-0-tap for Brattvåg, og 5-0 tap for Kvik Halden og dermed hele elleve baklengsmål på to kamper.

Borte mot Eidsvold Turn skulle det heller ikke gå så mye bedre, da hjemmelaget til slutt endte opp med en komfortabel seier. Robin Hofer Dahl åpnet scoringskontoen for hjemmelaget etter 23 minutters spill, før Oliver Stenseth doblet ledelsen bare seks minutter senere.

Med 2-0 i sekken før halvtimen var spilt ble det nok en tung dag på jobben for reservekeeper Kjetil Haug, som nok en gang måtte plukke en ball ut av nettet to minutter før pause. Denne gang var det Jesper Flatla Kornbakk som sto for vertenes tredje mål for kvelden.

Til pause bytta VIF-rekruttene ut Bård Finne og satte inn Deyver Vega, men til tross for å være forsterket med blant andre Johan Lædre Bjørdal, Odin Thiago Holm og Amin Nouri fra A-stallen til bortekampen på Eidsvold hadde hjemmelaget god kontroll også etter pause. Herman Jappée Henriksen sørget for 4-0 etter 73 minutters spill, men på overtid reduserte Deyver Vega til 4-1 for Vålerenga.

Det var VIF-rekruttenes første mål på bortebane i årets sesong, men kunne ikke forhindre nok et stygt tap på bortebane. Tapet gjør at VIF 2 blir liggende tredje sist på tabellen med seks poeng, med Moss og Fløya på plassene bak. VIF-rekruttenes neste kamp er et Oslo-oppgjør mot Skeid hjemme på Intility Arena.

PostNord-ligaen avd. 1 – runde 6

Eidsvold Turn – Vålerenga 2 4-1 (3-0)

Myhrer 1, 195 tilskuere

Mål: 1-0 Robin Hofer Dahl (23.), 2-0 Oliver Stenseth (29.), 3-0 Jesper Flatla Kornbakk (43.), 4-0 Herman Jappée Henriksen (73.), 4-1 Deyver Vega (90.)

Vålerenga 2 (4-3-3): Christian Kjetil Haug – Amin Mimoun Nouri (Jacob Blixt Flaten fra 63.), Brage Skaret, Johan Lædre Bjørdal, Oskar Aron Opsahl – Marcus Melchior, Odin Thiago Holm, Fredrik Holmé – Mathias Øfsti Bråten, Bård Finne (Deyver Vega fra 46.), Seedy Jatta (Yasir Abdiqadir Sa'Ad fra 46).

Gule kort: Oliver Stenseth, Kristoffer Trandum Nordlie, Eidsvold Turn. Kjetil Haug, VIF 2.

Dommer: Johan William Grundt (Eidskog Fotball)