Sport

Gambleren Nordlie

KOMMENTAR: Tom Nordlie sa opp i Skeid for å trene Lillestrøm i to kamper. Slik løste han et problem for tre parter.

ÅRÅSEN (Dagsavisen): Ja, det var slitasje i spillergruppa i Skeid i forhold til Tom Nordlie. Ja, han ønsket seg etter hvert over i en større manesje. Men det var Lillestrøm som startet hele prosessen da de kontaktet styreleder i Skeid søndag kveld.

Mandag til lunsj ble Tom Nordlie sjøl kontaktet av Skeids styreleder Jørgen W. Bjerke og det ble klart at han først måtte avklare forholdet til dem. Det var fort gjort. Lillestrøm hadde dårlig tid. Og dårlig råd.

Hadde Nordlie vært Skeid-trener måtte de betalt kompensasjon på drøyt 300.000 kroner for å låne ham. Pluss Nordlies egen lønn. Nå betaler de om lag 300.000 kroner for hele pakka, etter hva Dagsavisen erfarer. Men løsningen var basert på at Skeid og Nordlie ønsket å skille lag. Skeid la ingen hindringer i veien, noe de kunne gjort. De slipper å betale lønn til Nordlie i desember.

LSK måtte ha en trener som allerede kjenner både Lillestrøm og Start godt foran lørdagens første kvalifiseringskamp i Kristiansand. Da trumfer ingen Nordlie, som har møtt og analysert Start to ganger i år. Start vant 2-0 i Kristiansand, mens det ble 1-1 i Oslo. Og Lillestrøm har han alltid fulgt, uansett hvor han har vært trener. Han har vært medlem i LSK siden han var sju år gammel.

Les også: Nordlie har sagt opp i Skeid

Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin skrøt av Skeids samarbeidsvilje tirsdag. Hele saken var løst i løpet av et døgn. Det går fort i denne bransjen når en ball først begynner å rulle. Tom Nordlie har planlagt hele vinteren og avtalt alle treningskampene for Skeid. Nå er han ansatt i LSK kun ut denne måneden. 1. januar kan han være arbeidsløs, men han gambler på at det ikke skal skje. Men selv om redningsaksjonen skulle lykkes, er han ikke garantert videre trenerjobb i Lillestrøm. Da starter en ny prosess i klubben som ikke har rykket ned siden 1966.

Få har mer erfaring enn turbulente avskjeder enn Tom Nordlie. Dramaet i Vålerenga vinteren 2001 da Kjetil Rekdal tok over, dramaet på Åråsen i 2008 da det skar seg mellom Jan Åge Fjørtoft og Nordlie etter cupgullet høsten før. Støyen etter avskjedene i Fredrikstad i 2010 og i Avaldsnes i 2015. Tom Nordlie har faktisk satt personlig rekord i Skeid ved å være der i fire sesonger, der det endte både med opprykk (2018) og nedrykk (i år).

Konklusjon: Lillestrøm har funnet sin ønskede kriseløsning, Skeid får nullstilt seg og sparer penger og Tom Nordlie gambler på at han fikser oppgaven og er trener i Eliteserien i 2020. Onsdag 11. desember vet vi mye mer. Da spiller Lillestrøm mot Start på Åråsen og hjemmelaget må fortsatt være et topplag.

Les også: Berre vil trene Skeid

Mer fra Dagsavisen