Sport

«Overgangsvinduet bør lukkes samtidig over hele Europa»

Det blåser en gjennomtrekk i europeiske fotballklubber. Steng vinduet!

Når overgangsvinduet holdes på gløtt flere steder etter sesongstart, risikerer mange klubber gjennomtrekk og påfølgende uro i egne rekker.

Denne sesongen stengte overgangsvinduet i England før Premier League var i gang. 9. august var det haspene på. Stallen var komplett og serien kunne starte for klubbene i verdens gjeveste liga. Hadde det bare vært så vel. For i resten av Europa er vinduet fortsatt vidåpent.

Les også: «Det er vel foreldrene til Kristiansund-spillerne som får mest ut av en sånn showkamp?»

I Frankrike, Italia og Spania er det hektisk aktivitet. Neymar vil bort fra PSG og helst tilbake til gamleklubben Barcelona. Han ble tilbudt Manchester United i sommer, men de ville ikke ha ham. I spanske Real Madrid er Zidane i full gang med å lokke Paul Pogba til klubben. Og Pogba er som kjent i Manchester United. Der har han allerede levert to målgivende pasninger og Solskjær vil gjerne bygge laget rundt franskmannen. Men for Pogba er det fristende å spille under sitt gamle idol Zidane.

Les også: Nytt TV-spill skaper latter: Se vidoe: «Det må være en ære for Messi å få dele coveret med Uniteds McTominay»

I Tottenham har Christian Eriksen siklet på en overgang til samme klubb. Tottenham sitter klare med ny kontrakt pålydende 200.000 pund i uka. Sier han nei, vil Spurs kvitte seg med dansken i sommer, hevdes det i engelsk presse. Og da må manager Mauricio Pochettino komponere et litt annet lag.
Slikt blir det uro av. Litt som når du åpner to vinduer hjemme og papirhaugen på skrivebordet flagrer i vei i gjennomtrekken.

Det er nesten merkelig at UEFA ikke har satt en internasjonal dato, en dag da ingen klubber lenger kan shoppe spillere og velte andres tropper.

Les også: Drillo: – Ingen krise i Lyn (DA+)


Hadde de europeiske klubbene kun spilt i sine nasjonale ligaer hadde det kanskje bare vært plagsomt, men de konkurrerer jo også mot hverandre i to europeiske turneringer. Og de lever begge av de samme sponsorene.
Nei, enten får UEFA sørge for at alle holder vinduet lukket til en fastsatt dato for å få lov til å delta i europeiske turneringer, eller la klubbene få lufte ut hele sesongen igjennom.