Sport

Drillo: – Ingen krise i Lyn

Drillo har returnert til Lyn for å stramme opp forsvaret og har god tro på at Oslo-laget kan unngå nedrykk

Fotballstorheten Lyn går for tida gjennom en tung periode i 3. divisjon og ligger for øyeblikket kun fire poeng over nedrykksstreken. Med tidligere landslagstrener og fotballprofil, Egil «Drillo» Olsens hjelp skal Lyn stramme opp i den defensive organiseringen og berge plassen på tabellen. Dette mener Drillo er fullt mulig for Oslo-klubben.

– Lyn slipper inn veldig mye mål. Får du strammet opp i det så vil de i hvert fall klare seg. Det er fryktelig dumt om de skulle rykke ned, men jeg tror det er mulighet for å unngå dette, forteller mannen som førte Norges fotballandslag til andre plass på verdensrankingen.

Hjelpende «fan»

Lyn har spilt fem kamper på rad uten seier og kun klart to trepoengere på de siste ti kampene. Likevel er Drillo klar på at den gamle fotballstorheten likevel ikke er i oppløsning.

– Det er ikke helt krise i Lyn. Det er mange spennende unge spillere, men det kan ta litt tid. Det er flere store klubber som sliter, jeg er jo fra Fredrikstad så du skjønner vel hva jeg mener? Gir vi unggutta noen år så tror jeg de kan være med i toppen igjen, forteller Drillo, som skal besøke treningsfeltet innimellom i tida framover.

– Så du er i Lyn da mer som en «fan» som hjelper til?

– Ja, foreløpig er jeg det, svarer Drillo.

Heller ikke Lyn-trener Bent Inge Johnsen er bekymret for klubbens framtid i 3. divisjon og forteller at de ikke tenker på nedrykk.

– Jeg er hundre prosent sikker på at vi kommer til å snu dette her, sier Johnsen til Dagsavisen.

Han er klar på at det er viktig å gi de unge spillerne tid.

– Før sesongen mista vi mange gode spillere, så det er klart at vi har vært litt tynne etter hvert. Vi må la unggutta spille på seg erfaring, det vil ta litt lengre tid. Også må det være noen med erfaring som kan vise vei, de unge skal ikke dra lasset, fortsetter han.

Johnsen forteller at det kommer et par nye fjes inn i troppen i løpet av høstsesongen for mer konkurranse og erfaring i laget. Han mener det kan bidra til en bedre høstsesong videre, men kan ikke bekrefte navn under samtalen med Dagsavisen.

Ikke «krisetiltak»

Drillo er nå i klubben for tredje gang, etter tidligere år som trener, men denne gangen stiller han opp på frivillig basis.
Lyn-treneren er positiv til å få tilbakemeldinger fra Drillo på treningsfeltet, men påpeker at han ikke har kommet inn som et krisetiltak.

Sist tapte Lyn for Ready. Lørdag spiller Lyn på bortebane mot Halsen i en kamp som kan avgjøre mye i bunnstriden, der Halsen ligger et poeng over Lyn med 19. poeng. Kampen passer Lyn bra ifølge Johnsen.

– Vi hadde en fin dialog før sesongen om at vi skulle bruke han litt, ikke fordi det er krise, men at han skulle hjelpe hvis han hadde tid. Det er ikke et krisetiltak, men det er bra for lederne og gutta i klubben. Han er interessert og bryr seg om klubben, sier Johnsen.

Vendepunkt

– Gruppa er veldig skuffa etter tapet lørdag, jeg og, men vi er flinke til å nullstille. Kampen kan passe oss bra. Det er bortebane og på kunstgress. Vi kan være litt mer kyniske enn vi kan på hjemmebane der vi må styrer kampene og være offensive. Vi gleder oss veldig, sier treneren.

– Hvor viktig er denne kampen for motivasjonen i laget?

– Vi håper det kan bli vendepunktet for oss for høsten. Å spille for Lyn er spesielt. Ingen andre har sånne supportere som vi har. Vi lider og jeg skjønner at de er skuffa, men vi er innstilt på å gi dem en god høst, svarer Johnsen.

Lyn har hatt vanskeligheter med lykkes de siste åra, men Johnsen er klar på hva som trengs å jobbe med videre.

– Det er detaljene som avgjør. Vi har jobba godt på trening og skaper mest i kampene, men klarer ikke å score og så slipper vi inn for mange. Gutta får den dårlige følelsen. Vi må jobbe knallhardt med detaljene, offensiv markering og samtidig forsvare egen boks, så må vi være tydeligere på løp siste tredelen, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen