Sport

La trollet lide

APEROPET: Et seiglivet, men skadeskutt troll ligger klar for slakting. Vi håper Vålerenga er store nok for oppgaven.

Misforstå meg rett. Denne spalten handler i all hovedsak om Vålerenga og det vil den fortsette å gjøre. Det sagt, hvor deilig er det ikke å følge med på den miserable seriestarten til Rosenborg?

Flere serierunder helt nederst på tabellen. Stort sett har de ikke engang kunnet skryte av å være Trondheims beste fotballag. Nå har de kommet seg noe og klart å stable sammen nok poeng i det siste til å innta den sterkt aktede 11.-plassen. Likevel to plasser bak Ranheim. Hvis noen har et akutt behov for skadefryd er det bare å kontakte meg. Jeg har så mye nå at jeg snart må leie naboens bod.

Les også: Skadetrøbbel i VIF før Rosenborg-kampen (Dagsavisen+)

Ikke bare sliter de med det rent sportslige. For et sirkus de har stilt opp med i kontorene på det hvite huset de feilaktig kaller en brakke. Den trønderske selvgodheten møter seg selv i døra – endelig. Hvis du har fulgt med litt har den negative trenden vært der i noen år, men vi som er supportere av andre lag har likevel ventet i overkant lenge på den uunngåelige RBK-nedturen. Jeg tror jeg snakker på vegne av alle vi som har lidd oss gjennom rosenborgkratiet når jeg sier «la dem lide».

Sirkuset finner du ikke bare på gressmatta eller inne på kontorene. Det sterkt blaserte Lerkendalpublikummet har nok av frekkhetens nådegave til å kalle seg selv motgangssupportere. Også uteblir de.

Ærlig talt. En RBK-supporters kjennskap til sportslig motgang kan sammenlignes med mine personlige møter med vaskeekte enhjørninger. La meg avsløre at jeg kun har sett enhjørninger på film.

I RBK-land er en sesong der man ikke nådde Champions League en sesong med sportslig motgang. Er du svart og hvit i hjertet lever du i en eventyrverden der alle, det vil si trøndere, skal være lykkelige resten av sine dager. Seriemesterskap skal surfes inn. Selvfølgelig skal man spille europeisk gruppespill. Andre lags gode spillere er bare fremtidige RBK-spillere. Altså en hverdag vi andre bare kjenner igjen fra Football Manager.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Nei, motgangssupporter er en æresbemerkning. Vi som faktisk har opplevd ordentlig, langvarig motgang kan ikke tillate at trøndertroll tilsøler vårt gode navn og rykte. Kall meg motgangssnobb eller depresjonshipster eller hva du vil, men inntil du for femte sesong på rad bare akkurat unngår nedrykk hadde det vært «likar no» om du holdt kjeft.

Du er motgangssupporter når du hver bidige sesong lever i frykt for konkursspøkelset. Når du har rykket ned i hvert fall tre ganger og brukt minst fem sesonger på nest høyeste nivå i det samme tidsrommet som et annet lag har vunnet den øverste serien 24 ganger. Når du for hundreogørtende gang møter dette storvinnende laget, spiller knallbra, men blir bortdømt. Fram til publikum på Lerkendal har opplevd noe tilnærmet dette, la dem lide.

På søndag tar vårt kjære Vålerenga turen til den kriserammede trønderklubben. Da skal hjemmepublikummet få se ekte motgangssupportere. Ja, vi snakker virkelig ekte motgangssupportere. 50 mil for å rekke kamp klokka 20 og 50 mil hjem til Oslo på en helt vanlig søndag. Takk TV-avtalen. Jeg har en høne å plukke med den angående noen mandagskamper i august også, men det må vi la være for nå. Akkurat nå bør revansj være hovedfokus.

Jeg har ikke glemt hvor nedrig Rosenborg oppførte seg da de gjestet Valle i fjor. Hvordan de brutalt sparket ned Abu uten at dommeren gadd å reagere. Vålerenga inviterte til fotballkamp og Rosenborg svarte med noe som er mer råttent i Danmark enn en drosjetur med Bendtner.

Les også: Listen over verdens best betalte idrettsutøvere er full av menn. En fotballspiller topper.

VIF kommer fra en forferdelig opptreden sist seriekamp. Vi har mer å revansjere. Rosenborg ligger allerede nede for telling. Ikke vis dem noen nåde, gutta. La dem blø.

I Vålerenga har vi allerede en god tradisjon for å bryte trønderhegemoniet. Jeg håper virkelig gutta forstår at selv om Rosenborg ligger skadeskutt kommer vi ikke til å få noe gratis. Aller minst av dommerne. Gjør jobben nå og med det kanskje vi kan avslutte lidelsene til RBK ytterligere. La dem dø.

VIF-tilhengere skriver i Dagsavisen hver fredag under vignetten Aperopet.