Sport

Deila: - Dønnum er den som har utviklet seg mest her

Vålerenga vil dyrke fram flere sjefstyper. – Men utvikling tar tid, sier Ronny Deila, som akkurat nå er to poeng fra tabelltoppen. I helgen har laget spillefri.

VALLE (Dagsavisen): Mens det er ny serierunde i Eliteserien allerede søndag, har VIF spillefri fordi den oppsatte kampen mot Stabæk er utsatt på grunn av U20-VM der Stabæk har flere spillere i troppen.

Det gir Ronny Deila tid til å trene enda mer på det han vil utvikle. VIFs neste kamper er cup mot Eidsvold Turn onsdag og Lillestrøm på Intility arena lørdag om en uke.

Alle kan erstattes

16. mai fikk han se laget briljere i årets fjerde hjemmekamp som ga fjerde seier på rad.

Og det uten at den antatte nøkkelspilleren Mohamed Abu var på banen.

– Vi har jobbet mye med rollene og vi må ha flere spillere som kan kle dem. I Abus fravær gkk Herolind Shala rett inn og tok jobben, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

– Det er tegn på at vi bygger en fin kultur. Det kommer nye folk inn på laget og det ser ikke ut som vi mangler noen. Spillerne gjør hverandre gode, da har vi bygget den kulturen jeg ønsker, sier han.

Med størst utvikling

Og da verken Shala eller en skadet Deyver Vega var tilgjengelige på høyrekant, fikk Aron Dønnum vist seg fram igjen og scoret det første målet mot Strømsgodset.

– Aron er den spilleren som har utviklet seg mest mens jeg har vært her, sier Deila.

Og utdyper: – Han har en veldig bra tyngdeoverføring og kroppsbeherskelse. Kvikk. Dessuten er han av den gamle typen som elsker å spille fotball, elsker å trene. Jeg er sikker han sover med en fotball under puta, sier Deila om energibomben som nå har scoret i to kamper på rad.

Mye spilletid på to lag

– Også har vi det gøy sammen. Det er ofte den enkle resepten på å få til et godt fotballag.

Dønnum ble matchvinner på overtid mot Odd, mot Godset hamret han inn den første scoringen og det kunne blitt flere. Han har startet både for rekruttlaget i 3. divisjon og for A-laget i år.

– Det er veldig moro at vi skaper slike kamper på hjemmebane, men vi må ha fullt fokus på neste oppgave igjen. Dette vil vi gjerne gjenskape, sa Dønnum om opplevelsen ved inngangen til nasjonaldagen.

Fra Eidsvold

Nå gleder han seg til cupkampen mot Eidsvold Turn på onsdag, klubben han opprinnelig kommer fra.

Nasjonaldagen feiret han selvsagt i bygda som er uløselig knyttet til nasjonens bursdag.

Molde tapte for Kristiansund, dermed er tetkampen helt åpen og Vålerenga er påmeldt.

Vega snart tilbake

Deyver Vega, som scoret to flott mål i bortekampen mot Ranheim, måtte se 16. mai-kampen fra tribunen.

– Jeg sliter med noen kramper i beina. Jeg prøvde meg før kampen mot Godset, men måtte gi meg. Men jeg regner med å være tilbake igjen til uka, sier Vega til Dagsavisen.

Dette er kampprogrammet for Eliteserien søndag (9. runde):

18.00: Haugesund – Kristiansund, Lillestrøm – Odd, Rosenborg – Mjøndalen, Sarpsborg 08 – Ranheim, Strømsgodset – Tromsø, 20.00: Bodø/Glimt – Brann.
Stabæk - Vålerenga er utsatt til 14. august.

Mer fra Dagsavisen