Sport

VIF venter spent på Berge-avklaring

Blir Sander Berge solgt fra belgiske Genk, drypper det penger fra overgangen på Vålerenga. Nå kobles han til engelsk fotball.

Vålerenga sikret seg en videresalgsavtale da Berge gikk til belgiske Genk, noe som gjør at VIF-ledelsen følger slutten av det internasjonale overgangsvinduet med stor interesse.

Ifølge Dagbladet kan Berge fort ende på balløya. 20-åringens agent er nemlig på plass i England, men han ønsker ikke å kommentere Berges framtid overfor avisen. Tirsdag skrev Nettavisen at italienske Fiorentina har lagt inn et bud på Asker-gutten.

Genk ønsker seg opp mot 200 millioner kroner i overgangssum, ifølge NTB. En videresalgsklausul på ti, femten eller tjue prosent vil dermed gi VIF millioninntekter, uten at klubben ønsker å røpe hva Genk-avtalen innholder.

– Det er sikkert mange i Norge som er spent på hva som kommer til å skje med Sander Berge, også vi i Vålerenga. I mediene ser jeg at klubber fra flere land skal ha meldt seg på. England, Spania og Italia er nevnt. Og skal England på banen, så må de jo komme seg på banen fort, poengterer sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i VIF til Dagsavisen.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i VIF på Valle etter onsdagens trening.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i VIF på Valle etter onsdagens trening.

Les også: Berge tenker ikke på spekulasjonene (+)

Store penger

Genk-spiller Berge har i lang tid blitt koblet til større klubber i Europa. England, Spania og Italia har blitt nevnt som mulige destinasjoner for midtbaneeleganten. Overgangsvinduet i England stenger allerede torsdag ettermiddag, noe som betyr at Premier League-klubbene må få fart på seg hvis de ønsker å hente den norske landslagsspilleren.

– Og blir det en overgang til slutt, så er det bra at de som var her da (Berge ble solgt) ordnet en avtale som gjør at også VIF får noen penger tilbake. Det samme gjelder Asker. Det skal bli interessant å se hva som skjer, sier Jørgen Ingebrigtsen.

– Det er mye penger i engelsk fotball. Sitter du foran TV-skjermen og håper på en Premier League-overgang for Berge?

– Jeg tror ikke det er så viktig om det er engelske, italienske eller spanske klubber som kjøper. Genk har tydeligvis en klar forventning om hva de skal ha for Sander. De har satt en verdi på ham. Om det betales i pund eller euro, det er nok ikke så viktig, svarer harstadværingen smilende.

Ingebrigtsen peker uansett på viktigheten av at midtbanemannen Berge velger riktig arbeidsgiver om han drar fra belgisk fotball.

– Det aller viktigste, også for oss, er at Sander drar til et sted der han får spille og utvikle seg videre. Da kan det bli enda større eventyr for ham en gang i framtiden, sier Ingebrigtsen.

Les også: Berges utrolige reise

Konfidensielt

– Hvor mye vil VIF-tjene på et Berge-salg?

– Du vet, slike avtaler er ofte konfidensielle, så også i dette tilfellet. Men de har i hvert fall gjort en god jobb, de som ordnet den avtalen for Vålerenga, svarer VIFs sportssjef.

– VIF er med på veien videre med Sander. Det er bra. Det tror jeg var en viktig del av avtalen, legger han til.

Dagsavisen snakket med Sander Berge i forbindelse med landslagssamlingen i juni.

– Hva tenker du om interessen fra andre klubber, samt om eventuelle bud som måtte komme?

– Det er det veldig mange mennesker rundt meg som løser. Det er ikke slik at jeg setter meg ned og tar hånd om det selv, det får Genk og de nærmeste rundt meg løse. Jeg slapper av, kobler av. Nyter å ha litt ferie, svarte han smilende.

Mer fra Dagsavisen