Sport

Medaljerekorden satt i natt: 38

Det norske alpinlaget sikret seg OL-bronse i lagkonkurransen i Pyeongchang lørdag. Norge slo med det USAs rekord på 37 pallplasser i et vinter-OL.

Av Espen Hartvig

PYEONGCHANG: Leif Kristian Nestvold-Haugen dro til og rundet av Norges grådige alpinfangst i OL. Nina Haver-Løseth trodde hun hadde ødelagt alt, men kunne juble til slutt.

Bronsen ble feiret i målområdet. Dermed tok de norske alpinistene hele sju medaljer i lekene.

De fire løperne gjorde også at det ble vinter-OL-rekord for Norge med 38 medaljer.

Les også: Nå er det Wengs tur: https://www.dagsavisen.no/sport/etterlyst-weng-sor-korea-norge-1.1106226

– Vi vant bronsen, og jeg tror ikke noen av de andre lagene jublet like høyt som oss, sier Nestvold-Haugen i pressesonen etter at han slo Frankrikes Clement Noel.

Kontroll

Norge tapte semifinalen mot Østerrike. Nestvold-Haugen måtte avgjøre sin parallellslalåm-duell, den siste i bronsekampen, klart for å ta tredjeplassen.

– Det var deilig det å smelle den inn. Jeg så at jentene hadde litt stang ut og også at Sebastian (Foss-Solevåg) vant, og jeg visste jeg måte vinne. Men samtidig var jeg rolig, og jeg traff bra i alle rundene mine, sier Nestvold-Haugen.

Vill jubel

Haver-Løseth hadde det ikke helt godt mot slutten da hun fulgte ankermannen.

– Jeg trodde det var kjørt og følte at det var min feil fordi jeg ikke helt gjorde jobben min. Da jeg så det norske flagget på tavla, så var det ren lykke, sier Haver-Løseth til NTB.

Kristin Lysdahl ble foretrukket foran Maren Skjøld.

– Det var jo kjempegøy. I et slikt event får du virkelig opp adrenalinet. Du har også et helt lag bak, deg, sier Lysdahl.

Mye

Sebastian Foss-Solevåg kjørte stabilt.

– Jeg så at Leif måtte vinne med i hvert fall 19/100. Det er ganske mye her, men han imponerte helt sykt fra siste kulen og ned. Den følelsen da han krysset mål, var ganske bra, sier Foss-Solevåg.

Maren Skjøld og Jonathan Nordbotten får også medalje. De var reserver under alle rundene lørdag.

Sveits tok gullet foran erkerival Østerrike. (NTB)