Sport

Zuccarello spiller i Oslo

Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist skal spille ishockey på et islagt Ullevaal Stadion.

Mats Zuccarello spiller på Ullevaal stadion neste sommer. Kampen «Henke & Zucca Summer Classics 2018» vil finne sted lørdag 11. august.

Kampen er en velddedighetskamp for Right To Play og arrangementet vil være for hele familien.

Håpet er at 25.000 vil finne veien til et islagt Ullevaal.

– Jeg har alltid drømt om å spille på Ullevaal, men det er overraskende at det er som hockeyspiller, sier Zuccarello selv.

Han mener det er for lite veldedighet i Norge.

Zuccarello takker samtidig Stavanger for fire års samarbeid.

New York Rangers til Norge.

NHL-spillere

Det vil være to lag med kun NHL-spillere og en kjendiskamp mellom Sverige og Norge.

New York Rangers er verdens kanskje mest berømte ishockeyklubb. De spiller også i det som er verdens desidert berømte arena, Madison Square garden i New York.

King Henrik

Mats Zuccarello er i tillegg en av lagets mest populære og viktigste spillere i New York-laget. Dette understrekes av at hele stadion uler Zuuuuuuuuce hver gang han har pucken.

Til og med på bortebane skjer dette, enda det ikke er noen tradisjon for å følge sine lag på bortebane.

Med på laget til matchen neste sommer, er Henrik Lundqvist, den svenske keeperen. Han kalles ikke uten grunn for King Henrik i New York.

Zuccarello og Lundqvist er til daglig lagkamerater i New York Rangers. I neste års showkamp skal de være kapteiner for hvert sitt lag.

– Å spille utendørs om sommeren for et stort publikum vil bli en helt ny erfaring. Vi håper å fylle Ullevaal for dette er en kamp som vil vekke interesse også utenfor Norges grenser, ikke minst i Sverige, sier Lundqvist som tok turen fra Gøteborg til Oslo torsdag for å promotere begivenheten.

Mats Zuccarello reiser til New York mandag for å starte sesongforberedelsene i Rangers Her hjemme har han trent med Vålerenga for å holde kroppen i gang.

Les også: Zuccarello skrev mer hockeyhistorie

Europa

National Hockey League (NHL) er ligaen med størst prestisje og Stanley Cup er noe av det gjeveste man kan vinne. I ishockey henger Stanley Cup høyere enn et OL-gull.

NHL har tidliger hatt sesongåpning utenfor Nord-Amerika.

I 1938 spilte Montreal Canadiens, hvor Andreas Martinsen spiller nå, mot Detroit Red Wings flere matcher i Europa. Dette var riktignok treningskamper. Siden har det vørt mange treningskamper utenfor Amerika.

Wembley

I 1992 møttes Chicago Blackhawks mot Toronto Maple Leafs på Wembley Arena i London. Året etter var det New York Rangers som møtte Toronto på Wembley.

Japan har hatt besøk av NHL-lag flere ganger, mens Anaheim Ducks spilte mot Los Angeles Kings London i 2007.

I 2008, 2009 og 2010 var det en rekke offisielle NHL-matcher i Europa.

Mer fra Dagsavisen