Zuccarello skrev mer hockeyhistorie

ISHOCKEY: Mats Zuccarello vartet opp med mål og assist, men det var til ingen nytte for New York Rangers i den andre kampen i Stanley Cup-finalen.

Som i det første finalemøtet ble kampen avgjort i forlengningen. Dustin Brown styrte inn et skudd fra Willie Mitchell og ble matchvinner etter totalt 90.26 minutters spill i Staples Center. Los Angeles Kings vant 5-4 og leder nå 2-0 i kamper i best av sju.

Rangers ledet med to mål tre ganger i oppgjøret, men måtte likevel tåle sitt annet strake tap i finaleserien. Det betyr at New York-klubben må slå tilbake i de to kommende hjemmekampene for å holde liv i drømmen om å vinne Stanley Cup-trofeet for første gang på 20 år.

– Det er surt. Jævlig surt, faktisk. Sånn er det. Det er vanskelig å si noe spesielt om det nå. Det er surt, sa Zuccarello til VG etter tapet.

– Vi var gode

Oslo-gutten ble historisk som tidens første norske målscorer i en NHL-finale da han la på til 2-0 etter 18.46 minutter. Han sto også for assisten da Derick Brassard gjorde 4-2 i annen periode. Etter kampen var han ikke opptatt av egne prestasjoner.

– Nei, det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Tap er tap, uansett om man scorer eller ikke, sa Zuccarello skuffet.

– Alle tap er bitre, men i dag føler jeg at vi var gode. De hadde mange skudd, men jeg opplevde at de skjøt fra overalt, mens vi hadde gode sjanser. Det er utrolig surt. To tap på overtid, det blir ikke så mye surere enn det. Nå får vi dra hjem til New York og vinne to strake der, og så komme tilbake hit igjen, la han til.

Totalt fikk Zuccarello 23.47 minutter med spilletid lørdag. Han ble kåret til Rangers' beste spiller. Bare Kings-duoen Dustin Brown og Justin Williams ble vurdert bedre enn nordmannen.

Thriller

Ryan McDonagh startet det som skulle bli en langvarig thriller ved å ta New York Rangers i ledelsen etter nesten elleve minutter. Zuccarello doblet til 2-0 sju minutter senere.

Kings dominerte store deler av annen periode, og vertene fikk tidlig betalt for stormoffensiven da Jarret Stoll reduserte i det 21.46 minutt. Men selv om hjemmelaget hadde kommandoen, ble de hardt straffet for å ha for mange spillere på isen ved et bytte. I overtallsspillet som fulgte la Martin St. Louis på til 3-1 for Rangers.

Zuccarello ble utvist for tripping etter 12.43 minutter, og denne gangen var det Kings' tur til å utnytte fordelen av å ha én mann mer. Mitchell satte inn 2-3-reduseringen, men bare 20 sekunder senere var gjestene tilbake i tomålsledelse da Brassard ble spilt fri av Zuccarello.

I tredje periode var Kings sterkest da Dwight King og Marian Gaborik ordnet henholdsvis 3-4 og 4-4 med nærmere seks minutters mellomrom. Først over ti minutter ut i annen forlengningsperiode falt avgjørelsen.

De to neste kampene spilles i New York mandag og onsdag. Første lag til fire seirer vinner Stanley Cup-finalen.