Sport

Han ville bli trener i VIF. Og ble det.

Amund Skiri tok selv kontakt med Vålerenga for å bli med på noe nytt og spennende. Ronny Deila likte det han hørte.

Bilde 1 av 2

VALLHALL (Dagsavisen): – Nei, jeg ble ikke headhuntet. Jeg meldte meg sjøl til tjeneste fordi dette var noe jeg gjerne ville være med på, sier Vålerengas assistenttrener til Dagsavisen.

Mange ble overrasket da den tidligere VIF-spilleren Amund Skiri ble presentert som ny assistenttrener før jul. Men det var altså hans egen offensive strategi overfor Ronny Deila som ble avgjørende.

– Jeg tok sjøl kontakt med Ronny Deila da jeg skjønte de skulle styrke trenerapparatet. Dette ville jeg være med på. Det er slik det ofte foregår når trenere skaffer seg jobb. Man må være litt offensiv, sier VIFs tidligere midtstopper, som spilte 31 kamper for klubben før han takket for seg i november 2004.

Les også: Deila utvider i Vålerenga

Gamle kjente

Han har spilt sammen med tre av spillerne i dagens stall, Daniel Fredheim Holm og Christian Grindheim i VIF og Jonatan Tollås Nation i Aalesund. Og Kjetil Rekdal har han samarbeidet med i begge klubber.

– Dessuten er Gjermund Østby fortsatt her (keepertrener), Freddy dos Santos jobber i klubben og ikke minst «Henger’n» (Terje Hellerud) er på plass. Også blant supporterne er det mange gamle kjente, sier Amund Skiri.

Ronny Deila skulle styrke trenerapparatet, og er glad for at Skiri meldte seg.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ble kjent i TV 2

– Jeg møtte ham som spiller på banen, vi er blitt kjent gjennom litt jobbing i TV 2 og jeg hørte veldig mye positivt om ham. Og alt ble forsterket da vi begynte å snakke sammen, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

– Han har også vært med å skape gode lag, både her og i Aalesund. Dessuten kjenner han VIF-miljøet og han vet hva som skal til på toppnivå. Derfor er jeg veldig glad for å ha fått ham inn her, sier Deila.

Skiri var spiller i Aalesund fram til sesongslutt i 2012, før han ble ansatt som spillende trener i Sportsklubben Herd i 2013. Der var han i fire år med mange oppgaver. De siste årene har han også vært ekspertkommentator i forbindelse med Tippeligaen.

Nå har han kontrakt med VIF ut 2019-sesongen.

Nye navn inn

De mest synlige endringene i VIF har til nå skjedd utenfor banen. I tillegg til Amund Skiri som ny assistent, har Ronny Deila styrket støtteapparatet betydelig. Fra Strømsgodset kommer fysisk trener Jørgen Ingebrigtsen og mental coach Mette Rosseland, fra Stabæk fysioterapeuten Fredrik Birkemo. Disse utfyller trenerne Morten Tandberg og Gjermund Østby (keepertrener) og fysioterapeuten Eirik Bjærke. Hensikten er at Deila ønsker tettest mulig oppfølging på hver eneste spiller i stallen.

– Er man én trener på 25 spillere, er man kun en aktivitetsleder, og da får vi ikke gått ned på detaljnivå med hver enkelt. Skal man ha en prestasjonskultur må man være på detaljer, og det har vi mulighetene til nå, sier Deila.

I den første treningsuka fikk Amund Skiri se at hans tidligere spillerkolleger fra 2004, Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm, fortsatt leverer. Særlig Fredheim Holm slet mye med skader i fjorårssesongen.

– Daniel er 31 år og i en veldig god fotballalder. Det er en spennende miks av erfaring og ungt talent i denne stallen som jeg gleder meg til å være med på og utvikle, sier Amund Skiri.

Møter Asker

PS. Vålerenga spiller årets første treningskamp fredag, mot Asker i Vallhall. Asker satser stort i 2. divisjon med sin skotske trenerduo Kevin Nicol og Ian Murray. Sistnevnte har seks A-landskamper for Skottland. Klubben har nylig signert keeperen Kenneth Udjus og har Tomasz Sokolowski i stallen.

Les også: dos Santos lover å holde seg langt unna Deila og Rekdal

Mer fra Dagsavisen