Sport

dos Santos lover å holde seg langt unna Deila og Rekdal

Tre fotballpersonligheter oppå hverandre. – Jeg skal holde meg langt unna kontoret til trenerne, lover Freddy dos Santos.

2. januar starter Freddy dos Santos i markedsavdelingen i Vålerenga. Han skal bidra til at merkevaren Vålerenga styrkes i Oslo.
– Hvor mange dager vil det gå før du blander deg opp i det sportslige?
– Det kan jeg love her og nå at jeg skal holde meg langt borte fra. Med så sterke personligheter som Ronny Deila og Kjetil Rekdal til å ta seg av det sportslige, er det bare å holde seg unna, sier Freddy dos Santos til Dagsavisen.

Nest flest kamper
Men det er ikke til å komme fra at han har nest flest kamper av alle spillere i klubbens historie (326 kamper fra 2001 til 2011) og scoret 59 mål.
– Men dette er en helt annen jobb som jeg går til med stor ydmykhet. Dette er et fag jeg må lære meg, sier dos Santos. Men som spiller var han kanskje den som ble mest brukt til å pleie forholdet til samarbedspartnerne.
Nå gleder han seg til å jobbe med en helt annen del av fotballen nå som tv-tilværelsen i TV 2 er over.
Og Vålerenga er hans opprinnelse. Han kom dit fra Teisen som guttunge, før han gikk til Skeid som guttespiller.
– Jeg kaller meg VIF-gutt. I Skeid så jeg ingen A-kamper før jeg spilte der sjøl. VIF var laget, men plutselig gikk en del kompiser til Skeid, og da ble jeg med og angrer ikke på det, sier han i dag.

Møtte Deila som spiller
Han var spiller under Kjetil Rekdal da laget tok sølv og gull i 2004 og 2005 og var med på cupgullene i 2002 og 2008 også. Og Ronny Deila møtte han på banen som motstander.
- Nå har jeg fått snakket litt med Ronny når han har vært på besøk i TV2-studio i Bergen og jeg hørte foredraget hans på cupfinaleseminaret. Han har mye erfaring å dra med seg til å være så ung, sier dos Santos.
- Freddy kjenner den flotte historien og kulturen her fra innsiden. Han har et svært godt humør og er godt likt blant alle våre sponsorer, sier en fornøyd VIF-sjef Erik Espeseth.
Spillerne i Vålerenga har fri til oppkjøringen starrer den første uka i januar.

Nyeste fra Dagsavisen.no: