Sport

Deila-effekten

Det har vært et «ikke-tema», men nå medgir VIF-spillerne at Ronny Deilas inntreden betyr mye.

Syv poeng på de tre siste kampene er årsbeste. Offisielt starter ikke Ronny Deila som VIF-trener før 1. januar 2017. Han er ikke på klubbens lønningsliste før 1. oktober. Og han lusker foreløpig bare i kulissene på Valle.

Les også: Rekdal ser mer sult på feltet

I VIF-miljøet

Han ønsker ikke selv å snakke om sin betydning så langt.

Han vil iallfall ikke ha æren for at trenden ser ut til å ha snudd etter han parkerte bilen på Valle første gang for et par uker siden.

Men han er der, i VIF-miljøet. Enten han står under et tre, eller sitter på en benk på andre siden av treningsfeltet. Og under mandagens 3-0-seier over Molde ble han presentert ute på Ullevaal-matta.

Vil vise seg fram

– Kanskje bare Ronny Deilas nærvær på Valle kan være nok, sa Kjetil Rekdal til Dagsavisen for tre uker siden.

Det kan se ut til at han fikk rett. For:

– Det er ingen overdrivelse å si at dette blant annet skyldes Ronny Deilas inntreden i miljøet. De unge spillerne ønsker å vise seg fram, og spillere som har kontrakter som snart går ut ønsker å overbevise. Noen ganger er det helt klart en fordel at nye ansikter kommer inn, sier Vålerengas kaptein, Christian Grindheim, til Dagsavisen.

– Gjelder dette også deg? Din kontrakt går ut 31.12 i 2017.

– På et vis er det riktig. Men jeg er 33 år gammel, og det er vel omtrent ett år til vurderingen om ny kontrakt kommer opp. En vet aldri med helsa i denne alderen. Men per i dag, kan jeg godt tenke meg å forlenge kontrakten utover 2017, sier Grindheim.

Les også: Deila: Vi skal bygge VIF på sikt

– Vil vise seg fram

En annen veteran, Kjetil Wæhler, som har kontrakt ut denne sesongen, sier han ikke er i tvil om at det har hatt stor positiv effekt at Ronny Deila ikke bare ble klar som ny trener, men at han også allerede er blitt en del av miljøet på Valle.

– Jeg er enig med Grindheim, folk vil vise seg fram for den nye treneren. Det er merkbart at nivået på treningene har tatt seg opp i det siste, og det tror jeg vi kan skrive på kontoen for den såkalte Deila-effekten, sier veteranen til Dagsavisen.

Kommentar: Slik skal det se ut på nye VIF stadion

Mer fra Dagsavisen