Sport

Fornøyd med valget av Deila

Kjetil Wæhler sier spillerne ble orientert om Ronny Deilas ja i timene før onsdagens pressekonferanse. Og de er fornøyd med trenervalget.

VALLE: – Vi får vel se hvor lenge han klarer å holde seg på sidelinja. Han, som alle andre, er vel like spent på hvordan resten av sesongen skal gå, sier Wæhler til Dagsavisen.

Kjenner Deila

40-åringen sier han kjenner Deila fra 20 år tilbake i tid. Da spilte de sammen på U-21-landslaget.

– Alle har jo fått med seg at Ronny Deila har hatt stor suksess som trener etter den tida. Jeg kjenner ham som en fin fyr, og føler meg overbevist om at det er en kapasitet vi har fått inn i klubben.

– Visste ikke

– Så spillerne har ikke visst noe om hvilket apparat klubben jobbet med å hente inn?

– Nei. Eller, jeg kan jo bare snakke for meg selv, sier han.

Kjetil Wæhler har hanglet litt med småsmeller og sjukdom, men sier han nå er 100 prosent klar til å spille den svært viktige seriekampen hjemme mot Sogndal i kveld.

– Jeg har ikke spilt meg ut av laget, og er 100 prosent fit. Vi står med to strake tap, og slapp inn fire mot Brann i Bergen, så jeg føler meg klar til å spille fra start, sier Wæhler.

Dagsavisen vet at ringreven er med i startelleveren i den viktige kampen.

Viktigste på lang tid

Kampen mot Sogndal beskrives av flere som den viktigste kampen Vålerenga har spilt på svært lang tid. Alle har tatt innover seg at tabellen ikke juger. VIF ligger nest sist, på nedrykksplass.

– I denne kampen har spillestil null å si. Vi er utelukkende ute etter tre poeng, sier trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

VIF har ikke vunnet i serien siden 8. mai, da Sarpsborg 08 ble sendt hjem med 0–3.

Her er resultatene etter den tid:

Bode/Glimt (b) 0–0.

Haugesund (h) 0–1

Strømsgodset (b) 2–3.

Aalesund (b): 2–2

Odd (h) 0–1

Brann (b) 1–4.

Sogndal har ikke tapt siden 23. mars, borte mot Brann, og står med sterke tre seirer og fem uavgjorte på de siste åtte seriekampene.

Da de to lagene møttes i andre serierunde, ble det 1–0 til Sogndal.

Godt organisert

– Sogndal er et godt organisert lag, som det er vanskelig å spille mot. Vi må levere vårt beste gjennom hele kampen for å vinne, sier Kjetil Rekdal før kveldens skjebnekamp.

Mer fra Dagsavisen