Sport

VIF-duo planlegger kjøp

Rekdal leder treningene. Deila lusker rundt og observerer. Utenfor treningsfeltet jobber de med å hente inn nye spillere. – Her skjer det ting. Vi har forhåpentligvis konkrete navn til uka, sier Rekdal.

VALLE: Mer konkret ønsker ikke Rekdal å være, men sa dette til Dagsavisen på treningsfeltet i går formiddag:

Leie

– Vi jobber med spillere som vi kan leie ut denne sesongen, med opsjon på varig overgang. Og med spillere som kan kjøpes inn med tanke på langsiktig satsing. Vi er i dialog med konkrete spillere, mer sier jeg ikke, sier Kjetil Rekdal.

Les også: VIF trenger ekstern hjelp.

I morgen spiller Vålerenga bunnoppgjør mot Start i Kristiansand. Tabellsituasjonen er kritisk. Men, ting skjer i og rundt klubben nå. På vei til treningsfeltet, ser vi at VIFs nye byggeprosjekt mer og mer ligner på en fotballstadion. Og på treningsfeltet er det allerede forandringer.

Deila i bakgrunnen

Deila smiler og holder seg i bakgrunnen. Rekdal er hissigere på grøten enn på lenge, og to merkbare forsterkninger er allerede på plass. I Niklas Gunnarsson og Vajebah Sakor. Begge har vært på treningsfeltet i noen uker, men nå er ting spikret.

Gunnarsson er spilleklar etter utlånsperioden til skotske Hibernian FC, Sakors leieavtale med Juventus er forlenget, og gjelder ut sesongen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter.

Begge spiller mot Start i morgen. Og begge så store, sterke, kjappe og farlige ut på treningsfeltet i går. Akkurat det VIF trenger nå.

Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås Nation hangler litt, og trente ikke med laget i går. Men kan være aktuelle for spill mot Start.

Med til Kristiansand

– Hei, du er på plass, sa Ronny Deila som kom bort for å slå av en prat. Han snakket litt om tida i Skottland, litt om inntrykkene i VIF så langt, og litt om tida framover:

– Jeg blir med gjengen ned til Kristiansand. Jeg driver en bli-kjent-med-klubben-greie nå. Og ser på spillerlogistikk sammen med Rekdal. Men ta alle de greiene der med han, sier Deila til Dagsavisen.

– Hva har du sett så langt?

– Det er for tidlig å mene noe offentlig om det.

– Hva med støtteapparatet, blir det endringer når du overtar treneransvaret?

– Det er en av de tingene jeg skal vurdere. Lite er sikkert per i dag.

Høygravid kjæreste

Det som er helt sikkert, er at Deila skal bli pappa igjen. Kjæresten, Ana Quintero, er i Deilas hus i Marbella. Hun har termin i begynnelsen av september, og velger å bli værende i Spania fram til fødselen.

I morgen er kun seier godt nok.

– Jeg regner med at vi må ha minst 30 poeng for å beholde plassen. Vinner vi over Start, har vi nok parkert dem bak oss på tabellen. Så får vi håpe at de andre kampene går vår vei i denne serierunden, avslutter Kjetil Rekdal.

Mer fra Dagsavisen