Målfest da Haugesund overrasket igjen

(Bodø/Glimt - Haugesund 3-4). En hendelsesrik fotballkamp ble avsluttet med at Alexander Stølås avgjorde med et gnistrende langskudd to minutter på overtid.

Av Geir Andreassen

Det ble en fartsfylt kamp med masse mål og mange sjanser på Aspmyra.

Begge lagene startet sesongen på beste måte med to seirer, men Bodø/Glimt har siden gått på to strake tap. Haugesund spilte uavgjort sist, og har også gått på to tap etter den flotte starten.

Gjestenes Torbjørn Agdestein og hjemmelagets Fitim Azemi ble tomålsscorere i den fartsfylte kampen på en dag med borteseier i alle fire eliteseriekamper. Publikum i Bodø fikk se sju av de ti målene.

Etter tolv minutter vartet Haugesund opp med et mønsterangrep. Eirik Mæland og Roy André Miljeteig kombinerte flott, og sistnevnte fant Torbjørn Agdestein foran mål. Han fikk det enkelt med å sette ballen i åpent mål. Det var hans annet mål i eliteserien denne sesongen.

Bodø/Glimt-trener Åsmund Bjørkan måtte tidlig gjøre endringer etter at Martin Wiig måte ut med en strekk. Wiig ble erstattet av Milan Jetkovic.

Endelig Olsen

Trond Olsen hadde gått målløs av banen tidligere i sesongen, men etter 19 minutter kom Thomas Jacobsen kom på en overlapp og fant Olsen inne i feltet. Veteranen tok imot ballen med høyrebeinet og gjorde en kjapp vending før han satte den i mål med venstrebeinet.

Kort etter var Agdestein frampå igjen på en kontring. Kristoffer Haraldseids sto for forarbeidet, og hans kreminnlegg fant pannebrasken til Agdestein foran mål. Dermed ledet gjestene igjen.

Glimt hadde ikke gitt opp, og Fitim Azemi satte sitt annet mål for sesongen da han utlignet til 2-2 i tilleggstiden i 1. omgang.

Forsvarsspillet til begge lagene var betydelig strammet til i annen omgang. Olsen ble spilt fri på siden og etter 57 minutter, men avslutningen gikk i nettveggen.

Tre straffer

Kort etter ble Mathias Normann felt på vei gjennom på kanten av 16-meteren. Dommeren mente at forseelsen skjedde innenfor og dømte straffe. TV-bildene viste fellingen skjedde utenfor. Azemi satte straffen sikkert i mål til venstre for målvakt Per Kristian Bråtveit, og Glimt ledet.

Etter 64 minutter ble Olsen felt av Haugesund-målvakten inne i feltet. Denne gangen var det ikke noe tvil om straffen, men i stedet for å gjøre sitt hattrick, valgte Azemi å sette straffen i det samme hjørnet, og Bråtveit reddet.

Etter 77 minutter blåste dommer Trygve Kjensli straffe for tredje gang, denne gang til Haugesund da innbytter Haris Hajradinovic ble felt av Emil Jonassen. Haugesunds slovak Filip Kiss satte straffen midt i mål til 3-3.

Tre minutter før slutt hadde Olsen en stor sjanse, men ble litt hindret av Bråtveit slik at avslutningen gikk over. I stedet ble det Stølås og Haugesund som kunne juble til slutt. (©NTB)

Eliteserien fotball menn onsdag:

Bodø/Glimt – Haugesund 3-4 (2-2)

Aspmyra stadion: 2867 tilskuere.

Mål: 0-1 Torbjørn Agdestein (12), 1-1 Trond Olsen (19), 1-2 Agdestein (21), 2-2 Fitim Azemi (45), 3-2 Azemi (str. 59), 3-3 Filip Kiss (str. 77), 3-4 Alexander Stølås (90).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden. Gult kort: Mathias Normann, Bodø/Glimt, Per Kristian Bråtveit, Derrick Mensah, Haugesund.

Bodø/Glimt (4-3-3): Hannes Thór Halldórsson – Thomas Jacobsen, Brede Moe, Martin Bjørnbak, Emil Jonassen – Henrik Furebotn, Ruslan Babenko (Ulrik Saltnes fra 88.), Mathias Normann (Anders Karlsen fra 84.) – Fitim Azemi, Martin Wiig (Milan Jevtović fra 16.), Trond Olsen.

Haugesund (3-5-2): Per Kristian Bråtveit – Anthony Izuchukwu, William Troost-Ekong, David Myrestam – Kristoffer Haraldseid, Eirik Mæland (Derrick Mensah fra 46.), Filip Kiss, Sondre Tronstad (Haris Hajradinović fra 72.), Alexander Stølås – Roy Miljeteig (Kwame Karikari fra 61.), Torbjørn Agdestein.