Lund Svindals første Wengen-triumf

Aksel Lund Svindal vant lørdagens utforrenn som var preget av dårlig vær. Det er første gang romerikingen vinner i Wengen.

Av Pernille Ingebritgsen

Norge hadde ikke vunnet utfor-klassikeren i Wengen siden Lasse Kjus vant i 1999. Men Aksel Lund Svindal leverte et fenomendalt renn og knuste ledertiden til østerrikeren Klaus Kröll da han suste nedover utforbakken med startnummer 18. I mål var han 1,52 sekunder bedre enn Kröll.

Det var i en periode usikkert om man kunne fullføre rennet da tåke og snøvær skapte problemer. 30 av rennets 60 løpere måtte utfor for at rennet skulle bli godkjent og Svindal skulle få seieren, og etter bare 25 løpere var det en lang pause på grunn av værproblemene. Men da 30 deltakere endelig hadde fått kjøre, kunne Svindal slippe jubelen løs.

Kjetil Jansrud, som gikk til topps i fredagens superkombinasjon i Sveits, kom med startnummer 22, men ble holdt igjen en god stund på grunn av tåken. Da han fikk slippe utfor, hadde han ikke den samme sikten som de andre. I mål var han hele 2,13 sekunder bak Svindal og kjørte inn til en 12.-plass.

Til NRK fortalte Jansrud at han selv følte at han gjorde et godt løp, og at han ikke visste hva som gikk galt.

Hannes Reichelt ble nummer to foran Kröll på tredje.

Rennet i Wengen er ikke ferdigkjørt, men alle de antatt beste har kjørt. Aleksander Aamodt Kilde kommer med startnummer 48. (©NTB)