Sport

Lover dopingkamp

Sebastian Coe slo som ventet Sergej Bubka i kampen om å bli ny president i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Etter den tyske dokumentaren om doping i friidrett, en sak som ble fulgt opp av avisen The Sunday Times, sa Sebastian Coe at alle som var glad i friidrett måtte stå mot disse anklagene.

Etter å ha blitt valgt til ny IAAF-president natt til i går i Bejing, fikk pipa en annen lyd.

Nulltoleranse

– Det er nulltoleranse når det gjelder doping innen min idrett. Vi vil bruke alle midler for å bekjempe dopingproblemet, sa Coe etter valget.

Han sa også at kampen mot doping ikke er et problem friidretten har alene, men at det er et globalt problem.

– Vi har i alle år jeg har vært med i friidretten hatt en ledende rolle i kampen mot doping. Det er jeg veldig stolt av, og internasjonal friidrett vil trappe opp denne jobben ytterligere, fortsatte Coe.

– Det som virkelig betyr noe for alle som driver med idrett er tillit. Dette gjelder på alle nivåer, fra oss som ledere via utøverne til tilskuerne og foreldre som vil sende barna sine til friidretten. Denne tilliten må vi jobbe med å opprettholde, sa Coe.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Norsk glede

– Jeg gratulerer min venn Sebastian Coe som nyvalgt president i IAAF. Jeg ser fram til å jobbe tett med ham til beste for friidretten de kommende årene, sier Svein Arne Hansen i en kommentar til friidrett.no.

Svein Arne Hansen er president i Norges Friidrettsforbund, i Det europeiske fridrettsforbundet, og i kraft av det siste ble han også valgt inn i styret til IAAF.

Ingen tvil

Visepresident Tore Hordnes i Norges Friidrettsforbund (NFIF) tror valget av Coe som ny IAAF-president betyr økt innsats i kampen mot dopingsynderne.

Hordnes er ikke i tvil om at Coe vil tilføre friidretten mye, ikke minst i kampen mot doping. Flere avsløringer i det siste har kastet mørke skygger over friidretten og opptakten til VM i Beijing som starter lørdag.

– Jeg har stor tro på at det blir ny fart i antidopingkampen med Sebastian Coe. Han har allerede sagt at han vil nedsette en egen uavhengig kommisjon for å bekjempe dopingspøkelset, og vi kjenner ham som en mann som holder det han lover, sier Hordnes til NTB.

Mer fra Dagsavisen