Sport

VIF-keeper ute i kulda

Vålerenga vil helst bli kvitt ham, men Lars Hirschfeld (36) nekter å bryte kontrakten.

Derfor henter klubben inn den ene nye keeperen etter den andre.

Det grenser til det komiske å se canadiske Lars Hirschfeld på VIFs treningsfelt. 36-åringen har ikke spilt én A-lagskamp siden 2013. Og får ikke flere heller. Med mindre alle andre keepere brekker armer og bein.

Hirschfeld tegnet en lukrativ kontrakt med klubben i 2010. Årslønnen skal være på godt over én million kroner. VIF skal ha forsøkt å løse ham fra kontrakten, som utgår 1. januar 2016.

LES OGSÅ: VIFs mål: SERIEGULL

Gjør jobben

Men canadieren nekter. Og gjør som det står i kontrakten. Han møter opp på jobb. Står i mål på treningene, og på 2. laget når han blir bedt om det.

Og da førstekeeper Michael Langer ble skadet, hentet VIF først inn finske Otto Fredrikson fra Kongsvinger. Da han ble uaktuell grunnet gule kort, hentet VIF inn tyske Sascha Burchert fra Hertha Berlin.

Rekdal vil ikke ha Lars Hirschfeld i goalen.

Følg oss på Twitter og Facebook!

– Sportslige grunner

Dagsavisen så Hirschfeld gjøre jobben sin på treningsfeltet i går. Han viser amerikansk mentalitet, og «gir jernet». Vi spurte om en prat, men fikk høflig avslag. NRK og andre medier fikk samme svar.

– Det er sportslige årsaker til at vi henter inn nye keepere, sier VIFs trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

VIF er inne i en opprydningsprosess, der gamle mer lukrative kontrakter enten skal rives i stykker, eller reforhandles ved utløp 1. januar. Hele ti spillere har kontrakter som går ut ved nyttår.

Da Hirschfeld kom tilbake til Oslo etter et opphold med det canadiske landslaget, ble han plassert rett på reservebenken.

LES OGSÅ: Travle dager i klubbene

Først en finne

Klubben hadde leid inn finske Otto Fredrikson fra Kongsvinger. Det VIF ikke var helt klar over, var at man tar med seg gule kort også fra 2. divisjonsspill når man leies inn av en eliteserieklubb. Fredrikson hadde med to gule fra KIL, og etter et gult mot Sandefjord, var det over og ut for finnen i VIF-trøye, i og med at leieperioden kun varte ut juli måned.

LES OGSÅ: 70.000 barn på fotballskoler

Så kom en tysker

Men Hirschfeld kunne bare glemme jobben som burvokter på A-laget. Rekdal brukte sine kontakter fra tida som spiller i Hertha Berlin, og inn er Sascha Burchert (25) kommet.

Burchert sier til Dagsavisen at han fikk forsikringer om plassen i mål inntil Langer er tilbake fra sin kneskade. Tyskerens kontrakt varer i første omgang ut året.

LES OGSÅ: Ghayas Zahid kan bli gullnøkkelen

Mer fra Dagsavisen