Sport

70.000 barn på fotballskoler

Da skolen sluttet, startet fotballskolene. Det er så attraktivt at private aktører har koblet seg på.

Bilde 1 av 4

Av Tor Kise Karlsen og Espen H. Rusdal

Denne uka er det fotballskoler over hele landet. Sommerferien starter med fire eller fem dagers fotballæring. For klubbene gir det både økt kompetanse og inntekter.

– Et fantastisk tiltak for å fremme klubbkulturen og styrke samholdet, sier utviklingsdirektør Alf Hansen i Norges Fotballforbund.

Korsvoll og Slemmestad er to av de 446 klubbene innen Norges Fotballforbund som arrangerer slike skoler denne uka.

– Vi har nytt tema hver dag. Da lærer vi nye ting, sier 12 år gamle Jenny Hustad Buxrud til Dagsavisen. Hun er i gang sammen med 70 andre på Korsvollbanen.

– Også lærer vi å skyte med begge beina. Det er viktig for alle som skal spille fotball, sier 10-åringen Aleksander Gulseth Moe.

For skolen som varer fra mandag til og med fredag koster 1.350 kroner, en hundrelapp mer enn på Slemmestad. Da får hver deltaker T-skjorte, ball, ryggsekk, matboks, frukt og drikke.

LES OGSÅ: – For dyr barneidrett

Dobbel pris

Inne på markedet er også «Fotballprogresjon Norge», som tar nesten det dobbelte, 2.450 kroner for en dag kortere skole. Aktiviteten på Voldsløkka er likevel fulltegnet for barn fra 8 til 12 år.

– Vi gir individuell oppfølging, vi har spillere fra over 30 klubber inne, sier en av trenerne, Kim-Andre Hunstok til Dagsavisen.

Som klubbene, har de tilbud i alle skoleferier. De mener prisforskjellen gjenspeiler kvaliteten.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Bevisste foreldre

Det er ikke Norges Fotballforbund så sikre på.

– Vi ønsker alle som tilbyr fotballaktivitet velkommen, men vi ber foreldre være bevisst på hvor de sender ungene sine. Fotballskolene i klubbregi utvikler også miljøet ved at mange unge spillere også får trener- og instruksjonserfaring, sier Alf Hansen.

– Ha ballkontakt hele tida

Av Reidar Sollie

Kjetil Rekdal debuterte i Tippeligaen som 16-åring.

– Vi lagde våre egne fotballskoler, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Og han tror han var bedre teknisk enn flertallet av dagens 16-åringer.

– Det skyldes at vi lekte med ball hele dagen og organiserte oss sjøl. Nå er verden annerledes, og fotballskolene er viktige både for lekens skyld samtidig som det er en viktig inntektskilde for klubbene, sier han.

For også på Vålerenga myldrer det denne uka. Rekdals budskap til deltakerne er klart:

– Det viktigste er å ha det gøy og leke med ballen. Det er ikke her man trener kondisjon. Spill- og basisferdigheter må være det viktigste, sier han.

Mer fra Dagsavisen