Sport

Nytt tap og nye penger til Lyn

(Lyn - Tromsdalen 1-2). Nytt tap for Lyn, som ligger sist på tabellen i 2. divisjon med ett poeng etter åtte kamper. Men nå går privatpersoner inn og danner et A/S som skal redde Lyn.

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

BISLETT (Dagsavisen): Nye spillere skal inn når overgangsvinduet åpner igjen i juli. Lyn skal for all del ikke rykke ned.

Gunnar Martin Kjenner, Kjell L. Brevik og Ole Ray Grødseth er tre karer med penger på bok og følelser for Lyn. Nå danner de et A/S, og skal i første omgang sørge for at Lyn ikke rykker ned. 1.2 millioner kroner sprøytes inn i første omgang. Nye spillere skal handles inn når overgangsvinduet åpner igjen 1. juli.

- Vi er tre av initiativtakere, men vi skal ha med flere personer på dette. Alle med hjerte for Lyn er velkomne til å delta. Vi lager et A/S og håper på stor deltakelse. Dette er en redningsaksjon, men det er viktig å understreke at det også er noe mer enn det. Vi skal satse - og tenke - langsiktig, sier Gunnar Martin Kjenner til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Kjelsås vant på dårlig dag

Rykter på Bislett

Lyn har vært i dyp krise i flere år nå, etter tidligere års dårlige økonomistyring. Er ikke klubben engstelig for å la investorer igjen overta butikken, styreleder Anne Marie Due i Lyn Toppfotball?

- Jeg forstår spørsmålet veldig godt, men nei. Ting er annerledes nå. Vi skal ikke gjøre oss avhengige av en person, men mange investorer skal danne det nye A/S'et. Vi skal ha et informasjonsmøte om dette på mandag, jeg ønsker ikke å si så mye mer nå.

- Men, et A/S vil kjøpe spillere, som da også skal lønnes. De spillerne som er hos dere nå tjener ingen ting. Redd for splid innad i spillergruppa?

- Vi må vurdere hvilke konsekvenser dette får, og vil vurdere dette grundig, sier Anne Marie Due til Dagsavisen.

Det nye A/S-et overtar satsingen på A-laget. Ryktene svirret på Bislett søndag kveld. Om spillerkjøp fra større fotballnasjoner enn Norge. Trener Trond Andersen sier dette om saken:

Murring i Lyn

- Jeg snakker selvsagt med styret, og er informert. Det er positivt for klubben at det kommer inn midler til økt satsing.

- Har du et ord med i laget angående nye spillerkjøp?

- Jeg har fått signaler, mer ønsker jeg ikke å si nå.

- Murrer det innad i klubben nå?

- Det er masse murring, men det skal det også være når vi ligger nederst med ett poeng, sier Trond Andersen til Dagsavisen.

Initiativtakerne til det nye A/S'et, sier det skal være mange folk med hjertet i Lyn med på denne satsingen. Dagsavisen har snakket med noen av de som er kontaktet. Ingen av dem ønsket å bli sitert, i og med klubbmøtet mandag kveld, men det er ingen hemmelighet at enkelte kvier seg for å gå inn med penger med den sportslige ledelsen som sitter i dag, inkludert trener Trond Andersen og styreleder Anne Marie Due..

Det er grunn til å tro at møtet mandag kveld kan drøye ut i de sene nattetimer.

LES OGSÅ: Nå er Lyn verst i by'n

Svak 1. omgang

Fakta er at det ikke bare er Lyns A-lag som hangler. Også 2. laget og juniorlaget sliter.

Til bladet LFM, sier den ene initiativtakeren Kjell L. Brevik:

- Vi er en eldre garde med tidligere fartstid i Lyn som opplever dagens situasjon som uholdbar, og mer eller mindre kritisk.
Vi ønsker å ta et tak for å bringe toppfotballen inn i smulere farvann.

Lyns førsteomgang søndag var meget svak. Det virket som om ingen ønsket å ha ballen, i redsel for hva de skulle gjøre med den. OK, Tromsdalen er en av opprykkskandidatene, men så lett til matfatet er det sjelden de slipper. 0-2 til pause var faktisk flatterende for hjemmelaget.

Som så hevet seg betraktelig utover i 2. omgang. Men det ble med David Gyedu-Nkuah's redusering to minutter før slutt.

Dyster tabellsituasjon kan fort snu til stor optimisme i den tradisjonsrike klubben etter mandagens avgjørende klubbmøte.

Slik vi ser det, er det først og fremst en midtbanedirigent klubben trenger. En som kan være en samlende lederskikkelse.

LES OGSÅ: Zlatan: – Har aldri sett Ødegaard