Sport

Oen til ny finale - så vidt

Alexander Dale Oen tok seg til EM-finale på 50 meter bryst

BUDAPEST: Tiden 27,63 var nemlig hans nest beste tid på distansen noen gang.

– Dette var kjempebra, nå må jeg bare droppe et par tideler i finalen (lørdag). Jeg er kjempegira og skal kline til, sa han etter å ha sikret seg nok en finaleplass og muligheten til å forsvare sølvet fra EM i Eindhoven for to år siden. Eller kanskje ta enda et gull.

Finalebilletten hang imidlertid i en tynn tråd etter at 25-åringen var i aksjon i det første semifinaleheatet. Etter at heat to var unnagjort kunne han senke skuldrene da rumenske Dragos Agache fikk tiden 27,64 (fikk den siste finaleplassen) og Alessandro Terrin fra Italia fikk 27,69 og ble slått ut.

I forsøket fredag formiddag hadde Oen tolvte beste tid med 28 blank.

Nederlandske Lennart Stekelenburg var raskest av samtlige i semifinalen med tiden 27,44. Så fulgte italienske Fabio Scozzoli (27,46) og Robin van Aggele fra Nederland med 27,50.

Tidligere i EM har Dale Oen vunnet gull på 100 meter bryst og sølv på den doble distansen.

Også Ingvild Snildal svømmer EM-finale i Budapest lørdag. Etter en svært sterk avslutning i semifinalen på 50 meter rygg slo hun inn til femte beste tid totalt. 28,53 er også norsk rekord.

Akkurat som i forsøkene var hviterussiske Aljaksandra Herasimenja sterkest. Hun fikk tiden 27,98 som er ny mesterskapsrekord.

Mer fra Dagsavisen