Sport

Brasiliansk lag truet i Norway Cup

Det brasilianske laget Karanba har det siste døgnet levd i frykt for det trønderske laget Suot IL under Norway Cup.

EKEBERGSLETTA (Dagsavisen): Onsdag tapte 16-årslaget til brasilianske Karanba 0-1 for Suot IL – et sammensatt lag fra Trøndelag. Karanbas leder, Tommy Nilsen, som har viet sitt liv til slumbarna i Rio, så straks at flere av spillerne var langt eldre enn 16 år. Dermed ble det lagt inn protest.

Norway Cup-juryen fant ut at ti av spillerne ikke var spilleberettiget, og at to-tre av dem var for gamle. Dermed ble protesten tatt til følge.

Dette fikk både ledere og trenere i Suot IL til å gå aggressivt og meget truende ut mot de brasilianske guttene.

– De sto blant annet og ventet på oss utenfor matsalen, forteller Tommy Nilsen til Dagsavisen.

– En uhyggelig opplevelse.

Bortvist

I går ettermiddag spilte Karanba 16-delsfinalen mot Heming. Da var det trønderske laget bortvist fra Ekeberg i 24 timer. I praksis vil det si for resten av turneringen på Ekeberg. Men Tommy Nilsen fryktet likevel for at folk fra laget skulle dukke opp på kampen.

Både uniformert og sivilkledd politi fulgte kampen, og den ble spilt i fred.

– Alt blir fulgt nøye, og vi har full kontroll, sier en representant for arrangørene til Dagsavisen.

Stor opplevelse

Det var ikke slik Tommy Nilsen hadde tenkt seg årets store begivenhet for disse guttene fra en fattig favela i Rio. Han bruker det han har av penger og energi på disse guttene. Bare reise fra Brasil og over til Norge og Norway Cup koster 400.000 kroner. Hvordan få endene til å møtes, er en daglig øvelse for den tidligere Lyn-spilleren.

– Nå mottok vi nettopp 15.000 kroner fra Statoil. Det holder til en måneds drift, sier han til Dagsavisen.

Dette er tredje gang Karanba er med i Norway Cup, og totalt er 43 spillere med på turen til Norge. Dette er et friskt pust og en stor opplevelse for barn og unge som ellers lever i en vanskelig og hard hverdag.

Derfor var denne opplevelsen en de kunne vært foruten.

Mer fra Dagsavisen