Første tittel til Barcelona

(Athletic Bilbao - Barcelona 1-4). Barcelona sikret seg sent onsdag den første tittelen i det som kan bli en historisk trippel.

VALENCIA: Det var Barcelonas første spanske cuptittel på 11 år, klubbens første tittel av noe slag på to år og Pep Guardiolas aller første trofé som trener.

– Vi håper dette er en historisk uke og at vi tar en tittel til i helgen, sa Gerard Piqué. En uke etter at hans hands skapte store bølger rundt Tom Henning Øvrebø i London var han med på å hente en mindre dramatisk seier.

– Vi vil nyte denne seieren først. Så skal vi konsentrere oss om å vinne flere titler, sa Piqué.

Barcelona kan bli seriemester til helgen, og senere i måneden venter Manchester United i mesterligafinalen.

Akkurat som mot Chelsea kom Barcelona tidlig under. Gaizka Toquero nikket Athletic Bilbao i ledelsen på hjørnespark i det niende minutt, men midtstopper Yaya Touré utlignet med et strålende solomål etter en halvtime.

Barcelona stilte uten skadde Andres Iniesta og Thierry Henry, men var for gode for Athletic. I annen omgang avgjorde favoritten med tre raske mål fra Lionel Messi, Bojan Krkic og Xavi i løpet av 12 minutter.

Barcelona tok sin 25. cuptittel. Med poeng borte mot Mallorca søndag vil klubben også ha sitt 19. seriemesterskap.

Opptakten til onsdagens spanske cupfinale var for øvrig spesiell. Både kataloniere og baskere blant de 45.000 tilskuerne buet og pep da kong Juan Carlos tok plass på ærestribunen og Spanias nasjonalsang ble spilt. (©NTB)