Sport

Egner imponerte i ny vektklasse

Ingrid Egner gikk opp en vaktklasse og imponerte voldsomt i en turnering i London.

Egner gikk opp fra fjærvekt (57 kg) til lettvekt (60 kg) i helgens bokseturnering. I finalen hadde den norske sølvvinneren fra siste EM små problemer med å slå sveitsiske Sandra Brugger enstemmig på poeng. Flere av de aller beste kvinnebokserne i Europa stilte i turneringen, men den norske jenta lot seg verken skremme eller merke av sterke motstandere.

Hun er nå den høyest rankede av samtlige norske boksere på amatørsiden. På mai-rankingen til Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) ligger hun på sjuendeplass i verden i fjærvekt.

Glodi Eneste, som ikke klarte å komme med til OL, vant også sin klasse i London. I mellomvekt (75 kg) slo han landsmannen Alexander Hagen klart på poeng i finalen. Eneste vant 3-0, men unge Hagen ga ham god kamp. Flekkefjordingen har utviklet seg voldsomt den siste tiden.

De norske bokserne bet godt fra seg i turneringen i London. Ved siden av de to seirene til Egner og Eneste, ble det også finaleseirer til Janne Mardal (57 kg), Kristin Soot (52 kg) og ungdomsbokseren Shaun Liverød (76 kg). Tryms Renate Bolland tapte sin finale mot britiske Ruth Raper i 57-kilosklassen for kvinner. (NTB)

Mer fra Dagsavisen